Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Аз затова казвам, че за парите си НОКРИЯ няма равна, не става дума изобщо.Всяка машина си има кусури, но НОКРИЯ-та има много повече предимства от към топлинна мощ за цената си.При нея липсват повечето кусури на другите серии на ФУД...тата.Сам знаеш, че НОКРИЯ е уникална машина за Европейския пазар.А иначе VABH са стъпало нагоре в технологично отношение и мощ, но и парите им са такива.
vlad0 - специалист
Привет, модела, който поръчах е ASYB 24 LDC Plasma, наистина стана доста бързо но по принцип не обичам да ги мисля нещата много дълго :)
dundurma - специалист
vlad0 написа:
Не съм фен на втората употреба, пък и Мидеята има 5 год. гаранция.
пожелавам ти някой път да усетиш силата и качеството на ЯПОНКИТЕ(втора употреба) и тогава ще забравиш за нови ЕВРОПЕЙЦИ.
idunno - специалист
Ние, българите, сме от бедните и въпреки това няма да си купуваме втора ръка неща, защото не искаме да сме втора ръка.Затова ще продължаваме да търсим най-доброто(обикновено новото) на най-добрата(не най-ниската) цена.
dundurma - специалист
idunno написа:
Ние, българите, сме от бедните и въпреки това няма да си купуваме втора ръка неща, защото не искаме да сме втора ръка.Затова ще продължаваме да търсим най-доброто(обикновено новото) на най-добрата(не най-ниската) цена.
факт е ,че свалих нови гаранционни дайкини и то не евтини,за да се обзаведа с машини втора употреба..........а повярвай ми изобщо не съм глупав.
vlad0 - специалист
Вчера монтираха машината и за сега съм много доволен, грее хол, кухня трапезария + стълбището за мтория етаж, даже и спалната . Дано съм толкова доволен и като дойде сметката за тока.
idunno - специалист
Човече, аз имам две алтерми от първите модели, които не са мръднали вече 4 години и въпреки че не съм фен на Дайкин, нищо лошо не мога да кажа за марката.Стабилна техника.
naB4o - специалист
dundurma написа:
пожелавам ти някой път да усетиш силата и качеството на ЯПОНКИТЕ(втора употреба) и тогава ще забравиш за нови ЕВРОПЕЙЦИ.
Аз го усетих по лошия начин! Падна ми се кофти машина, която беше рекламирана няколко пъти за 1 месец, отделно и фирмата беше (за мен) безхаберна, понеже нито си вдигаха телефоните, нито им пукаше, че имаме проблем.
Втората употреба е като колата на старо. Разликата е, че колата, ако си имаш представа, може и да познаеш ако е кофти, а климатика, след като се монтира и става ясно. А и ако не се оплачете, или рекламирате, може да не може да го върнете. Въпросната фирма искаше да си изчисти ръцете и да ми набута въпросната машина, с коментар "Вие сте си го амортизирали, няма да ви върнем нищо!" А той не беше използван дори 1 седмица!!! Караници с КЗП и омекнаха бързо. Пак казвам, явно не съм случил, НО не може да продаваш ВИСОК КЛАС 2 употреба за 1300 лв, и да продаваш в същото време купчина боклук.

Честито за придобивката, да те топли. По темата от тази година сме с Фуджи, и си топли добре! Предния месец, сметката ми беше 95 лв. за нон-стоп климатик + другите ел-уреди (миялна, бойлер нон-стоп, сушилня през ден-два, 2 тв, фурна, хладилник и други)

Ако помещението ти е добре изолирано, и не използваш климатика като духалка, а си го ползваш като климатик, няма да ти надуе сметките. Последното го казвам, понеже имам 1 колега, дето си пуска климатика за 2-3 часа преди лягане в спалнята, и накрая пак плаща 100 лв ток.
vlad0 - специалист
Привет, много кофти за случката с климатика но май никой не е застрахован, сигурно може да се скапе и чисто нова машина. Климатика мисля да не го спирам до март-април, нали за това е умна машина, ако прецени - да се изключва сам, Аз от него искам 22 градуса :-D . Пък ако харчи до 100-120 лв. ток на месец ще съм още по-щастлив.
EDI - майстор
120 са много пари, ще бъдеш приято учуден от разхода.

Тема "1 24-ка или 2 12-ки ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: