Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
marian1 - майстор
Това се получава най-вероятно, когато отгоре е студено - нямам друго обяснение.
bulhomes2 - майстор
Говорим за различни тавани и затова се объркваме. Темата беше за тавана на вилата. Там плочата е топла и няма такива чернилки. И там ще бъде вентилацията. А тези които показах с черното са вкъщи - тук плочата е студена.

Да - от теб тръгнаха обясненията за чернилките, другия таван и ...
marian1 написа:
Мисля си че това ще е огромна грешка - ако сложиш вентилатор директно - първо не зная как ще сметнеш пропорционално отворите и дали от всички ще смуче равномерно, а ако случайно това се случи, ти си дал случайно отговор на следващ въпрос - ако се пуши - засмуканият въздух ще лепне по металните части и те ще станат черни, в един хубав момент, всичко това ще започне да се просмуква, мирише и излиза.... естествено надолу :lol: Виждал съм таван, на който през латекса си личаха профилите и винтчетата - това ме подсети за този евентуален ефект - по добре си изгради истински тръбопровод - ако няма да сменяш скоро тавана. :-D няма гаранция ( не прочетох много внимателно) дали няма да смуче и през горния от някъде и ефекта да е още по лош.
marian1 - майстор
Да, от мен, но като предположение!
Иначе това за което по горе говорих че съм виждал, е подобно на това което е снимано - и за него писах, че е възможно, според мен, това да се е получило от студ и голяма разлика в температурата на профилите и картона. Две различни неща....
Ahmakov - специалист
Може, но може би не трябва?

Прикачен файл

lau.JPG
lau.JPG (18.38 KиБ) Видяна 1170 пъти

Тема "Може ли без въздуховоди над окачения таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: