• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
rosenmvr - специалист
ktamen написа:
Моторчето и сега е претоварено.
Снимка?
В предишния пост я качих.
todortv - майстор
Junak написа:
Само инвертор те спасява
Още една светла мисъл. :prayer: :lol:
Не пишете глупости!
Имаш ли представа, ако повишиш честотата с 5 Hz на вентилатор/10% оборотите, колко скача тока?
Долу-горе същото важи и за помпи.
Последна промяна от todortv на вт юни 14, 2016 10:32 pm, променено общо 1 път.
ktamen - специалист
Качил си снимка отвън на входящата тръба. Аз искам снимка през изходящия отвор, на която да се вижда разстоянието между турбинката и входящата тръба.
rosenmvr - специалист
Предполагам това искаш да видиш.

Прикачен файл

image-23d5e646c8fcc2ebadfac6d6fff65cc4f39219c99949bca1d7eec88391baac29-V.jpg
ktamen - специалист
Не съм много сигурен, но ми се струва между тръбата и турбинката остава около 1см празнина. Така ли е наистина или само ми се струва?
rosenmvr - специалист
Не разстоянието е около 3-6 мм приближена е колкото се може по близко до входната тръба . Турбината духа доста добре когато не е вързана към стаите , но след като се върже и се повиши налягането , предполагам около 150-170 паскала дебита и пада рязко , както е и на диаграмата на производителя. Аз имам около 25 метра тръби една разпределителна кутия и две тетки.
Прикачен файл:
9-1.jpg
Разпределение на въздухопроводи.
9-1.jpg (87.8 KиБ) Видяна 1447 пъти

Прикачен файл

156.jpg
ktamen - специалист
Тръбата трябва да влиза във вътрешния отвор на турбинката.
Разстоянието е твърде голямо, поне 15% от въздуха се връща обратно към входа. Преработката няма да е лесна, а и 15% може да не са ти достатъчни.
Търси си друг вентилатор. И гледай добре къде има вата. Този със сигурност я разнася навсякъде, а тя си е канцерогенна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
rosenmvr написа:
.... с дебит 540 куб/м .............. дебита ми пада на 250-350 муб,....
Моят опит с вентилатори е, че са ОК, когато работят по 2. Единият смуче, другият духа :-D . В твоята система може ли да се включи втори вентилатор? На всеки изход по един малък обикновен (евтин)? Да изтегля?
rosenmvr - специалист
ktamen написа:
Тръбата трябва да влиза във вътрешния отвор на турбинката.
Разстоянието е твърде голямо, поне 15% от въздуха се връща обратно към входа. Преработката няма да е лесна, а и 15% може да не са ти достатъчни.
Търси си друг вентилатор. И гледай добре къде има вата. Този със сигурност я разнася навсякъде, а тя си е канцерогенна.
Здравей това което ми казващ може да реши проблема ако сметките са ми правилни.
вентилатора се върти с 1200 об и има дебит 540 куб според производителя без да има тръба влизаща в турбинката.
Или 540/1200=0,45 , ако сменя моторчето с хубаво асинхронно такова около 200 вата и постигна 1400 об, то нещата ще изглеждат така 1400*0,45=630 куб + 15% ( от тръбата която ще вкарам в турбината) = 724 куб или общо повишение от 34%.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Повишаване дебит и налягане на вентилатор за топъл въздух." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: