Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Благодаря на всички за съветите.Последно се спрях на GREE Amber Nordic 9000BTU, Клас +++ с 5 години гаранция. Цена 1950 лева с монтажа, което е добре според мен.Специалист от фирмата прави оглед днес на помещението, стигнахме до извода, че и 9 ще върши добра работа и според него бил малко по-тих.Стаята е 13.0 м2 и преходна малка кухня 5.4 м2 - общо 18.4 м2.
Предложи ми и оферта за 12- цена 2100 лева с монтажа, разликата не е голяма но каза, че е 9 ката е доста мощен ияма нужда да се презастраховам. Надявам се да съм направил правилния избор.
Другата седмица ще го доставят и монтират. След като имам наблюдение ще пиша отзиви тук.
пет яну 03, 2025 4:52 pmvenko75 написа:
Добър избор.
А как направиха такава цена? На сайта излиза 2019лв.
шоп - майстор
Аз бих взел 12ката
18,4м2 без изолация, с дървена дограма и единични стъкла...
nikolson - майстор
При положение че са две помещения, аз бих избрал "12-ка".
LazarGanev - "Велик майстор"
На двете баби съм монтирал 9-ки на подобни и по-големи помещения без изолация и се справят много добре. Не и трябва 30* на бабата
bobivg - специалист
Този климатик топли много няма да остане на студено, но харчи много ток.
Основната, но не единствена причина е че нагревателя на тавата работи постоянно при температура под 0градуса и топлиш атмосферата.
ср яну 08, 2025 12:26 pmbobivg написа:
...нагревателя на тавата работи постоянно при температура под 0градуса и топлиш атмосферата.
Модификация с резачки и терморегулатор допустими ли са?
Другите причини също ли са при отрицателни температури? Колко под нулата?
bobivg - специалист
Аз лично не съм правил такива интервенции, но и не знам някой да е правил на конкретния модел. За други климатици са ми казвали следния начин.
Трябва да се разкачи и да се провери дали няма да си го търси, по всяка вероятност няма. След това се захранва от четрипътния вентил така, че като обърне на охлаждане да е захранен. слага се ключе за да се изключи лятото.
Другия проблем е, че е с двустъпалното сгъстяване. Принципно не е лошо, при отрицателни температури запазва капацитет и се подобрява ефективността, но при положителни се влошава. Поради тази причина термопомпите тези които са с инжекция, както и други големи машини като VRF-ите управляват процеса дали и кога да работи двустъпалното сгъстяване. Това е битов климатик, та са поспестили от хардуер.

Това сигурно ще ти е интересно понеже човека е сменил Gree U-Crown (първия им модел битов климатик с двустъпален компресор) с ZSX-W, има бг субтитри. Разгледай и другите клипчета с MH.
За мен беше интересно. Дано за питащият, а и не само, е полезно!
Благодаря!

Тема "Избор на климатик 2025 г" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: