• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
milchomi - специалист
пет яну 03, 2025 10:59 pmbrum написа:
Моите са правени на 3Д принтер. И клапите, и зъбните колела. Само двигателят е купешки серво мотор за радиоуправляем модел. Та има ли желание има и начини :) .

И аз като теб мислех за клапи със задвижки към всяка стая, ама се спрях на нещо по-рационално. Ако вкараш клапа за всяка стая ще трябва и ревизионни отвори за сервизирането им да оставиш. Та наблегни на по-рационалното - клапи на по-централно място. Моите са в сервизното. Заедно с рекуператора, газовият котел, термопомпата, бойлера и буфера. Налага се да си в режим барбарон като влизаш там :) .
Благодаря за съвета и ще те послушам!
пет яну 03, 2025 10:59 pmbrum написа:
Моите са правени на 3Д принтер. И клапите, и зъбните колела. Само двигателят е купешки серво мотор за радиоуправляем модел. Та има ли желание има и начини :) .

И аз като теб мислех за клапи със задвижки към всяка стая, ама се спрях на нещо по-рационално. Ако вкараш клапа за всяка стая ще трябва и ревизионни отвори за сервизирането им да оставиш. Та наблегни на по-рационалното - клапи на по-централно място. Моите са в сервизното. Заедно с рекуператора, газовият котел, термопомпата, бойлера и буфера. Налага се да си в режим барбарон като влизаш там :) .
Здравей, решението с динамично управление на дебитите има логика и сигурно работи много добре. Но пак трябва да се съгласите, че трябва балансиране. Във всеки един момент входящият и изходящият дебит трябва да е еднакъв, както и клапите трябва да се управляват синхронно, така че да се запазят цялостният баланс на системата. И в крайна сметка на всеки вход изход трябва да се замери дебита при всяко едно положение на клапите. Поне аз така мисля.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Вентилация с рекуператор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: