пет яну 03, 2025 10:59 pmbrum написа: Моите са правени на 3Д принтер. И клапите, и зъбните колела. Само двигателят е купешки серво мотор за радиоуправляем модел. Та има ли желание има и начиниБлагодаря за съвета и ще те послушам!.
И аз като теб мислех за клапи със задвижки към всяка стая, ама се спрях на нещо по-рационално. Ако вкараш клапа за всяка стая ще трябва и ревизионни отвори за сервизирането им да оставиш. Та наблегни на по-рационалното - клапи на по-централно място. Моите са в сервизното. Заедно с рекуператора, газовият котел, термопомпата, бойлера и буфера. Налага се да си в режим барбарон като влизаш там.
пет яну 03, 2025 10:59 pmbrum написа: Моите са правени на 3Д принтер. И клапите, и зъбните колела. Само двигателят е купешки серво мотор за радиоуправляем модел. Та има ли желание има и начиниЗдравей, решението с динамично управление на дебитите има логика и сигурно работи много добре. Но пак трябва да се съгласите, че трябва балансиране. Във всеки един момент входящият и изходящият дебит трябва да е еднакъв, както и клапите трябва да се управляват синхронно, така че да се запазят цялостният баланс на системата. И в крайна сметка на всеки вход изход трябва да се замери дебита при всяко едно положение на клапите. Поне аз така мисля..
И аз като теб мислех за клапи със задвижки към всяка стая, ама се спрях на нещо по-рационално. Ако вкараш клапа за всяка стая ще трябва и ревизионни отвори за сервизирането им да оставиш. Та наблегни на по-рационалното - клапи на по-централно място. Моите са в сервизното. Заедно с рекуператора, газовият котел, термопомпата, бойлера и буфера. Налага се да си в режим барбарон като влизаш там.