Не се кахъри, няма такова нещо.Маслото си е разтворено във фреона.Маслен трап/сиреч капан/ се прави когато външното тяло е на едно ниво или по-високо от вътрешното.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI
- майстор
110 мнения в "Как се монтира климатик"
Днес отворих външното тяло на климатика,да видя за бръмченето,към дъното има една тръба от филтъра към компресора хваната с скоба игумичка притегнах я след това филтъра беше овит с киче/тънко/ сигурно е сложено да не допира филтъра до циндрично тяло закрепено към компресора с големината на филтъра,но те се допират като ги раздалеча бръмченето изчезва,кичето го извъртях беше протрито м-у двете тела раздалечих ги 5-6мм и брума изчезна компресора си работи тихо,сложих му и две гумени шайби в горната част на тампоните,че имаше луфт,това тяло дето е закрепено към компресора как се нарича и то явно върви с компресора ,боядисано е черно като него.
hladnia написа:Моля за съветите ви.tinalex написа:Майстора не натисна ли няколко пъти клапана да продуха системата с фреон или аз нещо не видох?Да правилно си видял но тук се пита какво изпуска ТЕХНИКА .
Защото всеки химик ще каже ХА ХА ХА газовете във състава на въздуха се смесиха с фреона и после защо не работи ефективно климатика
И аз тръгнах по системата направи сам-старият климатик се развали и искаха за ремонт 300лв.
Идеята ми е да използвам старите тръби и тук е първият въпрос-може ли да навия старите тръби-като гледам гайките са еднакви или трябва да се правят нови конуси.И вторият въпрос-задължително ли е вакумирането,защото нямам вакум помпа ,нито имам идея от къде да взема или може да мина с това ,което е показано в филмчето-говорих с един майстор и той ми казва ,че вече никой не вакумирал.
Днес монтирах външното и вътрешното тяло,ел.веригите, утре е ред на свързване на тръбите и пускане на фреона.Моля за съветите ви.

И само за информация-на едно от местата където живеех външното тяло беше на покрива-около 2м над вътрешното,без U коляно,климатика работеше без проблем 8 години,после го преместих на друго място където работи още 2 години и накрая на третото място ,вече на 11 години спука четирипътният вентил-само да добавя,че беше куче марка,сплит ситема,но не беше инверторен.
hladnia
- специалист
И вторият въпрос-задължително ли е вакумирането,защото нямам вакум помпа ,нито имам идея от къде да взема или може да мина с това ,което е показано в филмчето-говорих с един майстор и той ми казва ,че вече никой не вакуумирал.Предпоследната операция е "вакуумиране на системата". Това е тест, с който се проверява дали няма голям пропуск в херметичността на системата. Съществуването на такъв пропуск може да доведе до бързо изтичане на фреон в атмосферата и съответно загуба на топлинна мощност. Малки течове на фреон не биха могли да бъдат проверени по този начин. Освен за тест на възможностите на системата да поддържа херметичност при вакуумирането се изтегля наличния въздух в системата, в която тече фреона и съответно влагата в него.
Моля за съветите ви.![]()
Процедура по вакумирането обикновено продължава около 20 минути (Това зависи от дължината на тръбния път и качествата на използваната вакум-помпа) и ако всичко е наред,може да се премине тъм тестов пуск.
Последната операция при монтаж на климатик е тестовия пуск. Той установява дали машината работи в режим. За установяване на коректния режим най-често се използват специални манометри чрез които се установява какво е налягането в климатика.
http://www.heatme.info/montage.html
Да, май ще трябва пак да мина през "майсторските" простотии.
Последният път-давам заявка,след 14 дни ми се обаждат-ние сме пред блока,ама как пред блока,аз да не си стоя по цял ден в къщи и да ви чакам,уговаряме се за след три дни,идват ,свалят външното тяло и го взимат за тестване,тестват го една седмица и ми казват ,че ремонта ще струва 300лв. след като се отказвам след още една седмица ми го връщат.
Имате ли телефона на хора , които се държат адекватно и биха могли да вакумират климатика.

Имате ли телефона на хора , които се държат адекватно и биха могли да вакумират климатика.

zarkozarko
- напреднал
Колеги, днес ми монтираха климатик MITSUBISHI и понеже предстои монтаж на още 2 възникна следния въпрос. Монтажниците изолираха тънката и дебелата медни тръби добрени заедно в обща изолация. Имам някакви смътни спомени че на панасоника всяка тръбичка си имаше отделна изолация и чак след това обща изолация. Нали едната тръба е топла, а другата студена и ако се допират без изолация ефективността на системата намаля. Това е моя аматиорски опит, та кажета как е правилно?
Stefan_62
- майстор
zarkozarko написа:Колеги, днес ми монтираха климатик MITSUBISHI и понеже предстои монтаж на още 2 възникна следния въпрос. Монтажниците изолираха тънката и дебелата медни тръби добрени заедно в обща изолация. Имам някакви смътни спомени че на панасоника всяка тръбичка си имаше отделна изолация и чак след това обща изолация. Нали едната тръба е топла, а другата студена и ако се допират без изолация ефективността на системата намаля. Това е моя аматиорски опит, та кажета как е правилно?Би трябвало да са изолирани първо по отделно и след това с обща изолация, поне при мен когато монтираха Панасоника така го направиха момчетата. Може при MITSUBISHI да не е от значение, но да кажат майсторите.
ferrari4456
- специалист
zarkozarko написа:Колеги, днес ми монтираха климатик MITSUBISHI и понеже предстои монтаж на още 2 възникна следния въпрос. Монтажниците изолираха тънката и дебелата медни тръби добрени заедно в обща изолация. Имам някакви смътни спомени че на панасоника всяка тръбичка си имаше отделна изолация и чак след това обща изолация. Нали едната тръба е топла, а другата студена и ако се допират без изолация ефективността на системата намаля. Това е моя аматиорски опит, та кажета как е правилно?При мен ги изолираха една по една и после двете.
ПП На някой случайно да са му изпускали климатика от 6-тия етаж

Как си монтират ,вадят навън тялото,момчето с едната ръка го държи с другата натяга ,объркал гайката ,махнал си ръката за малко и просто го видях как тръгва да се накланя и пада.Момчето се обърна и се опита да го хване ,ама...
От сервиза за монтаж ми го компенсираха ,донесоха ми нов.Беше на изплащане и от там още разправия...
Тема "Как се монтира климатик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература