• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
[quote="vankovarnata"]Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре.
С отговорите много добре. Но това как да го разбирам. при по студена външна или вътрешна. Ако е първото е пълна глупост, ако е второто няма все пиян да ходя я. :prost:
vaioo - специалист
Колега незнам как по ясно да го кажа,може и аз да не схващам какво те инересува по точно :?

Но това как да го разбирам. при по студена външна или вътрешна. Ако е първото е пълна глупост, ако е второто няма все пиян да ходя я. prost

При по-студена вътрешна ще работи по-добре, но промяната в капацитета примерно при вътрешна 17 спрямо 27 е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКА.
EDI - майстор
denuchi написа:
vankovarnata написа:
Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре.
С отговорите много добре. Но това как да го разбирам. при по студена външна или вътрешна. Ако е първото е пълна глупост, ако е второто няма все пиян да ходя я. :prost:
Защо да е глупост.Компресорите на всички производители, с изключение на ТОШИБА /става дума за двуцилиндровия компресор, който е за Европа от миналата година, а за Япония се слага от 2004 г./, при ниски обороти работят най-зле, с нисък КОП.Това се получава при висока външна, висока вътрешна и малки топлозагуби.Когато трябва да компенсира по-голяма топлозагуба, компресора работи на по-високи обороти, съответно с по-висок КОП, т.е работи по-добре.
vaioo - специалист
То за компресора хубаво,ама като вън е студено и няма от къде да я вземеш тая топлина за да я прехвърлиш вътре,файда от хубав компресор няма.
Имам предвид,че същата тошиба ще отдава повече топлина при +15,отколкото при -15, а на компресора кога му е по добре-той си знае :-D
EDI - майстор
Спор за това няма, капацитета на всички спада с падането на външната, имах предвид, работи по-добре в смисъл, без ОН-ОФ при инверторите, при по-високи мощности на отдаване с по-добър КОП, и създава по-добър комфорт.
denuchi - специалист
Edi. Значи да рабирам, че при -15 гр. климатика ще работи най добре. по високи обороти и по голям КОП. Човек като не му е ясно пита и разпитва.
vaioo - специалист
..........ще отдава повече топлина при +15,отколкото при -15 ВЪНШНА....
..............Спор за това няма, капацитета на всички спада с падането на външната,....

АЗ БЯХ ДО ТУК :toimonster:
denuchi - специалист
vaioo написа:
..........ще отдава повече топлина при +15,отколкото при -15 ВЪНШНА....
..............Спор за това няма, капацитета на всички спада с падането на външната,....

АЗ БЯХ ДО ТУК :toimonster:
Защо така. Виж колко интересно стана. И сега да се върнем на думите на Ванковарната. ""Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре"'. ЕДИ това което каза за оборотите и по висок КОП е така но в някакви граници все пак. Не може да е в целият температурен диапазон. Не напразно производителите дават стойностите при 6/7 гр. -35 гр. А ето и моето лично мнение при понижаване на температурата и при минусуви температури климата започва да работи все по лошо и по лошо. А ако има и мъгла тогава картината става доста грозна. И май си е глупост цитата.
vankovarnata - специалист
denuchi написа:
vankovarnata написа:
Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре.
Малко се забавих ама ме нямаше.
Разбира се става дума за топло. По мое наблюдение климите бачкат оптимално при зададени 22-23 градуса./ако са от добрите и е заложена разликата/ и външна 5-10градуса. При тия температури си влизат в някакъв идеален режим и както се казва почват да пеят. Разбира се,че с падането на 0 и под 0 копа им пада, но и там си бачкат стабилно докато при 15 и нагоре се чудят какво да правят. Не говорих за коп и разход, а стабилна работа. И не на последно място, един таван е средно на 2.30м/при мен 2.7/ как е постигнал напълно еднаква температура долу-горе?/за което тръгна спор/ Винаги се получават едни 2градуса разлика. За пример с нисък таван на 2.2 на вилата/добра дограма/ отопление на едното помещение с радиатор и вентилаторен воден конвектор разликата пак е има. Това дето е на снимката така и не е ясно къде е. Вотговора на Ahmakov имах предвид като свали оборотите и кв. ще паднат и ще запази изходящата.
denuchi - специалист
Сега без да се обиждаш, но трябва да се извениш за неподготвеният отговор. Става въпрос за даденият цитат. И ако 5-10 гр. за теб е ниска температура, то тогава -10 гр. да не говорим. Доста ни се различават мненията за ниска температура. Това, че при 15 гр. се чуди как да работи пак несъм съгласен с теб. Тогава си работи още по добре, е вече над тази темпер. картинката става друга. А това кой къде и каква температура и с какво е измерил е въпрос на мнения и гледни точки. А на колегите който отговаряха ми е чудно как се вързаха на толкова елементарен въпрос. Въпрос на който знеаха отговора, че при ниски темпер. 0 и надолу градуси климите работят все по зле и по зле. А не както се оказа 5-10гр. И за всички участници в дискусията :prost: А ето това ми попадна под ръка. Малко е по друго ,не все пак е нещо.
http://www.megaupload.com/?d=WRYTZSXY
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "температура - вътрешно тяло?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: