• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Ivo_Dinkov - специалист
Ясно за зимното ползване.
Да кажем, че може да мърда бюджета нагоре с още 200- 300лв, на Панасоник какво друго би ми препоръчал като 12- ка, която си струва?

П.С. извинявам се, че разводнявам темата, но според мен и други ги вълнуват подобни въпроси и имат подобни бюджети за климатик и смятам, че ще е полезно за всичко да се напише up-to-date информация :partyman:
Mega - специалист
Това казвам по-горе, зависи какво очакваш от една машина.

Mitsubishi Electric GE35VA - една чудесна машина за парите си, много тиха, работи и на отопление до -20 без проблем, но няма никакви екстри. Давам я само като пример. Всяка една машина има предимства и недостатъци. При един оглед се търси златната среда и се прави информиран избор.
Точно в този сегмент конкуренцията е най-голяма и избора е огромен. Трудно е да ти кажем тук, вземи си това или другото. Има много фактори.
Ivo_Dinkov - специалист
=D>
Благодаря за насоките!
За пореден път се убеждавам, че този форум е голяма работа :prayer: :supz:
Остава да препоръчате фирма, която да викна за оглед, може и на лично съобщение, за да не се тълкува като реклама. Може и обратното- да ме посъветвате за фирми, които да НЕ викам за оглед :partyman:
krasimirradev - напреднал
EDI написа:
Аз затова викам на колегата да даде помещенията и бюджет, да видим дали нещо може да се измисли.И за 1300-1400 лева има топлещи машини, но зависи какви обеми ще топли.Иначе големи помещения в къща, ако бюджета е към 1400-1500 лева общо няма да стане работата.
здравейте отново,2 стаи по 15м2 и 1х25м2,външнаизолация 5см епс,вътре гипскартон с 5см вата,дограмата 5 камерна с троен стъклопакетс ка-стъкло,зида е тъничък 15см.общ бюджет 5000лв плюс минус 1000лв.просто искам килматици които наистина ще топлят дори когато е студено навън.
Aleksandars - специалист
Два броя от Toshiba RAS-10SKVP2-E Daiseikai 6 и си готов. Ще имаш хубави параметри, комбинирани с плазмен филтър, комфорт и тишина.
Aleksandars написа:
Два броя от Toshiba RAS-10SKVP2-E Daiseikai 6 и си готов. Ще имаш хубави параметри, комбинирани с плазмен филтър, комфорт и тишина.
Здравей,благодаря ти за предложението имам само малък проблем с тока,пада на около 195-200V.Дали ще работи без проблем климатика.
EDI - майстор
Без проблем.Моята 10-ка ІІІ серия тази зима работеше и на 195 волта, лично съм го виждал.
А нещо за MITSUBISHI MSZ-GE25 VA или DAIKIN FTXS20J
Aleksandars - специалист
Второто не става, първото горе долу, но не могат да се мерят с това което ти предложих.
Ivo_Dinkov - специалист
Ivo_Dinkov написа:
...
Благодарение на перфектната работа на колегата MEGA :respekt: - от консултацията за избор на машина, през избора на място за монтаж на външното тяло (исках малко по- различно разположение поради ненание на някои изисквания) до безупречния и чист монтаж, че и допълнителна доработка по отводняването, за да са доволни и мрънкащите собственици на фризьорския салон под нас, вече се разхлаждаме с един Панасоник НКЕ 12- ка:

Изображение
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моля за мнение за избор на климатик/ци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: