Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
MamaMy - майстор
Това значи да намериш токовите датчици или трансформатори и директно без товар да ги лъжеш.
cvetanmu - специалист
:) Освен токовите датчици ще си търси и датчиците за температура.
Дори и да ги има - инвертора следи и какви температури отчитат и ако не са в норма пак ще се оплаче.
batkotony - специалист
Температурните датчици мисля,че ще мога да ги излъжа като задам съответна температура от дистанционното и ако трябва ще коригирам с резистор.По-скоро проблем ми е тази част от схемата(платката),която отговаря за меренето на консумация...Още утре ще разглобя електронния блок и ще се опитам да намеря "виновника"... :-D
a_stoev - майстор
Ако вържеш три нагревателя с обща мощност като на компресора....
Токовия датчик е съпротивление или 3 съпротивления след изправителя и преди инвертора.
Значи като ти се казва не става, разбери, не става!

Иди си купи един стаен термостат с дистанционно и да се свършва с болката.....
batkotony - специалист
Стоев,недей да нервничиш,няма болка! :lol:
Има амбиция,това е друго...Иначе имам димер и контактен термостат,който да включва вента на определени обороти при предварително зададена температура...Идеята е друга и я казах вече по-горе.Но тъй като темата се измести от първоначалната в заглавието ,мисля че вече е неправилно да разсъждаваме в тази насока за да не подвеждаме останалите потребители.Ще опитам в другата тема да поощря колегите да помислят заедно с мен...Пък може да "откриеме топлата вода"... :wink:
Pandurko - специалист
Тъкмо бях написал и аз това за смяна на датчиците на вътр тяло с резистори :)
Вижда ми се добра идея, но трябва изцяло да ги смениш с резистори, за да не мърдат. Така че вътр. тяло да не праща заявки за студ или жега към външното. Тогава онова отвън няма да връща отговор че му липсва компресора или че изобщо си му отмахал цялата карантия.
a_stoev - майстор
И с какво това е по добро от да изхвърлиш платката и да захраниш вентилатора да духа постоянно?
kuuuuuul - майстор
Незнам да ли на всички инвертори е така,но на мойта Тошиба моторчето на вентилатора и вътр.платка бяха на 50в и ги изгорих :x ,така че винаги проверявайте на какъв волтаж работят.
Pandurko - специалист
a_stoev написа:
И с какво това е по добро от да изхвърлиш платката и да захраниш вентилатора да духа постоянно?
Да го захраниш, но как?
Обикновено в инверторите моторчето е BLDC мотор, който има и изводи за задаване на оборотите. А и губи управлението през дистанционното. Иначе и аз съм ЗА простите решения, когато са възможни.
cvetanmu - специалист
Batkotony дай модела на климатиците да потърсим някакви схеми и тогава да се мисли, как може да се излъже вътрешното.
Много вероятно е да не може да се пусне без да има комуникация с инвертора.

Тема "Замяна на компресор на външно тяло с друг модел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: