Използвано е съкращението ХТП ведно с посочената по-рано мощност 13.6 КВт, което съвсем не е случайно.
Ако въпросният читател следеше темата, щеше да знае, че е посветена на "Хидротермална Топлинна Помпа".
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
idunno
- специалист
150 мнения в "сондаж за термопомпа вода-вода"
a_stoev
- майстор
profy написа:Очевидно е че коментирам сумарното време на работа. Конкретно през колко време ще включва зависи от обема на системата, а колко време ще работи зависи от моментната консумация.a_stoev написа:...А това че работи по 6 часа на денонощие значи, че е презапасена.Г-н Стоев, тук е единственото Ваше твърдение по темата, което не намирам за правилно.
Моля, не пропускайте факта, че темата е за осведомяване на читатели
Между другото акумулатори с парафинови гранули могат да ти позволят да съберат много енергия, сравнено с водните. Примерно да не пускаш термопомпата в най-студените часове от денонощието.
idunno
- специалист
Ех,господин Профи (дано съкращението не е от професор
), не с този тон към неуките читатели.
Можеше да е химическа ( не съм чувал за такава, но може би ХТИ-то са измисли вече).
И няколко постулати за читателите:
1.Ако някой разбира от климатици ( или смята,че разбира), не означава че разбира от термопомпи.Обратното също е вярно.Просто са различни неща.
2.Ако някой разбира от отопление, не означава, че разбира от климатици и термопомпи.Даже се изучават отделно...
3.Ако мислите, че термопомпата е евтина инсталация, а заплатата Ви е 1000 лв. значи много се лъжете.
4.Това,че човек разбира от хладилна техника не го прави специалист по климатична техника и обратното.
5.Ако някой Ви убеждава,че въздуха ще ви стопли безплатно, значи е мошеник.
6.Между теоретичните COP коефициенти и реалните има разлика.И тя се нарича- ние да ти вземем парите, пък ти се оправяй.
7.Не вярвайте на написаното, защото се диктува от интереса.
8.Ако не се съобразите с горните правила, ще се оплаквате на комшията, на чаша ракия, как една фирма ви обеща да се греете без пари, а сега не си вдигат телефона.

И няколко постулати за читателите:
1.Ако някой разбира от климатици ( или смята,че разбира), не означава че разбира от термопомпи.Обратното също е вярно.Просто са различни неща.
2.Ако някой разбира от отопление, не означава, че разбира от климатици и термопомпи.Даже се изучават отделно...
3.Ако мислите, че термопомпата е евтина инсталация, а заплатата Ви е 1000 лв. значи много се лъжете.
4.Това,че човек разбира от хладилна техника не го прави специалист по климатична техника и обратното.
5.Ако някой Ви убеждава,че въздуха ще ви стопли безплатно, значи е мошеник.
6.Между теоретичните COP коефициенти и реалните има разлика.И тя се нарича- ние да ти вземем парите, пък ти се оправяй.
7.Не вярвайте на написаното, защото се диктува от интереса.
8.Ако не се съобразите с горните правила, ще се оплаквате на комшията, на чаша ракия, как една фирма ви обеща да се греете без пари, а сега не си вдигат телефона.
denuchi
- специалист
Ха сега скарайте се за глупости. И аз да драсна за каква дълбочина и каква мощност на помпата. Сондаж 47 м. помпата потопена на 42 м. вода 7 к/ч. мощност 1,1 kw. Работи само когато работи компресор, а в момента (преди 10 мин.) помпата консумираше 0,650 вата. Данни от инвертора. Днес се завърнах от Пловдив. Една места фирма набляга само на такива съоръжение ТП вода-вода. Според собственика това било бъдещето. Не знам времето ще покаже. Аз лично съм доволен от ТП вода-вода, но съм и доволен от въздух-вода. Но ако имах възможност в блока да направя вода-вода бих го направил.
idunno
- специалист
Аз съм убеден, че "вода-вода" ТП-те, ще стават все по-популярни.За апартаменти- малко трудно.Там " въздух-вода" агрегатите ще са може би по- удачния вариант.Това, което много пречи на популяризацията е цената.С времето тези продукти ще поевтиняват и определено ще отнемат голяма част от пазарния дял, който сега имат камините и котлите на твърдо гориво.
mindless
- специалист
От чисто любопитство към хората с подобни инсталация, защото вече писах кои проблеми отказаха мен лично идеята за вода-вода: какво точно правите с изпомпаната вода? Никой ли няма проблеми с попивната способност на връщащия сондаж или ползвате канализацията, дере...?
mindless
- специалист
Чаро написа:Не са ме наплашили. Хората бяха откровени с мен и от информацията, която събрах в последствие мога да твърдя, че са поне на 90% прави, а нямам излишни пари за сондажи, за да проверя останалите 10%.mindless написа: Никой ли няма проблеми с попивната способност на връщащия сондажКакъв всъщност е твоя проблем?
Бяха те наплашили хидрогеолозите ли?
Ти спомена, че имаш наблюдения над много системи вода-вода. Сподели малко ценна информация. Какво правят хората с изпомпаната вода? Как я връщат в земята или ползват някакви други алтернативи? В кой район са инсталациите? Тук вече разбрахме, че при един от пишещите в темата, водата се връща в дере, за което благодаря за отговора. При мен обаче дере няма.
Тема "сондаж за термопомпа вода-вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература