Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
lubaka2 - напреднал
1115 написа:
Сега разгледах схемата - задължително ако предпазителя е здрав измери какво е напрежението между синята клема и другите 2 сиви клеми точно над него. Това в същност ти е захранването на електрониката. Ако там няма ток - това е проблема.

П.п. В същност Ахмаков те е насочил към това на снимка 2 в неговият пост.

Ето за тук става дума на схемата.
Това е платката от снимката, но завъртяна на 180 градуса.
Проверих това което ме съветваш и според мен и бушона е здрав.Забравих да го снимам и него но е здрав.
1115 - специалист
lubaka2 написа:
.....

Дай снимка, къде и как си свързал захранващия кабел.
Това забравих да снимам.Утре ще пусна снимка.
....
Ето тук може да е ключа от бараката.

П.П. Има нещо нередно с онова реле на висящ монтаж. Нещо му липсват жици май.
a_stoev - майстор
lubaka2 написа:
Здравейте!Ами смешен съм така е.Досега съм питал в две фирми за монтаж на климатици и то майсторите по монтажа,но хората си казаха че не им се занимава.Като чуят термопомпа и все едно е някаква космическа совалка.Викнах и техник от енергото мери гледа я и накрай каза,че не е за него работа и това беше.

Пробвай да завъртиш посоката на фазите на входа на машината или хвани техника от енергото да ти провери посоката на връзване. Подозирам, че има вграден фазоуказател в платката и той просто прекъсва захранването на едно или няколко места. Алтернатива е да си купиш един фазоуказател на елмарк за 30 лв, закачаш според табелките L1-L1, L2-L2, L3-L3 и ще ти индикира дали е правилно връзването. Имаш в предвид, че живота им е 1 г на Елмарк, вече съм сменил 3.
Захранващия блок от къде взема напрежение 220V? Трябва да има на пътвите 2 клеми от дясно както е на снимката /клемите нагоре/. Предпазителя на платкта е за оперативното 220в комутирано от релетата на платката. Първо трябва да накараш захранването за светне зеления светодиод посочен от 1115.
Странното е че на снимката в тези /десните/ клеми влиза оранжевия кабел който отива на клема 24V на плаката. Дай снимка на захранващия блок така, че да видим лепенката със схемата за свързване

За съжаление проблема с кадрите си е проблем. Не знам в Свищов какви предприятия имате, но ти трябва някой специалист по автоматизация /по народни му: КИП и А, кипаджия, автоматчик и любимото ми електрончик/. В енергото не са виждали нещо по слабо от 220V :D
1115 - специалист
Абе тая машина няма ли ПЕП или предпазители за главен прекъсвач, също не ми се вярва да няма никакви предпазители на входа.
Ако искаш да я изключиш за ремонт или нещо подобно как става?
Дай детаелна снимка на цялото табло и клемореда.
a_stoev - майстор
Ходиш до таблото. Не е единствената машина без собствен прекъсвач.
Човек - напреднал
Toва един и същи кабел ли е?
И ако ДА, то къде е свързана сивата жица от клемореда на снимка 1 ?

100% на нея нямаш ток, но на кафявите или черните, които са вързани към копчето от снимка 1 има ли ток спрямо земя/маса?

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

1.jpg
lubaka2 - напреднал
Прикачен файл:
DSC_0654-min.JPG
Прикачен файл:
DSC_0656-min.JPG
Прикачен файл:
DSC_0658-min.JPG
Ето така съм ги свързал като от един кабел съм разцепил на две линии за двете части на кутията
Последна промяна от lubaka2 на пет сеп 02, 2016 2:50 pm, променено общо 1 път.
lubaka2 - напреднал
a_stoev написа:
lubaka2 написа:
Здравейте!Ами смешен съм така е.Досега съм питал в две фирми за монтаж на климатици и то майсторите по монтажа,но хората си казаха че не им се занимава.Като чуят термопомпа и все едно е някаква космическа совалка.Викнах и техник от енергото мери гледа я и накрай каза,че не е за него работа и това беше.

Пробвай да завъртиш посоката на фазите на входа на машината или хвани техника от енергото да ти провери посоката на връзване. Подозирам, че има вграден фазоуказател в платката и той просто прекъсва захранването на едно или няколко места. Алтернатива е да си купиш един фазоуказател на елмарк за 30 лв, закачаш според табелките L1-L1, L2-L2, L3-L3 и ще ти индикира дали е правилно връзването. Имаш в предвид, че живота им е 1 г на Елмарк, вече съм сменил 3.
Захранващия блок от къде взема напрежение 220V? Трябва да има на пътвите 2 клеми от дясно както е на снимката /клемите нагоре/. Предпазителя на платкта е за оперативното 220в комутирано от релетата на платката. Първо трябва да накараш захранването за светне зеления светодиод посочен от 1115.
Странното е че на снимката в тези /десните/ клеми влиза оранжевия кабел който отива на клема 24V на плаката. Дай снимка на захранващия блок така, че да видим лепенката със схемата за свързване

За съжаление проблема с кадрите си е проблем. Не знам в Свищов какви предприятия имате, но ти трябва някой специалист по автоматизация /по народни му: КИП и А, кипаджия, автоматчик и любимото ми електрончик/. В енергото не са виждали нещо по слабо от 220V :D

Здравей!Взех такъв уред за който говориш.Има едно колело се върти вътре и стрелка накъде е посоката.
99% съм сигурен че правилно съм ги вързал.Ще снимам пак довечера.
lubaka2 - напреднал
Човек написа:
Toва един и същи кабел ли е?
И ако ДА, то къде е свързана сивата жица от клемореда на снимка 1 ?

100% на нея нямаш ток, но на кафявите или черните, които са вързани към копчето от снимка 1 има ли ток спрямо земя/маса?
Ще проверя за това което каза
lubaka2 - напреднал
1115 написа:
Абе тая машина няма ли ПЕП или предпазители за главен прекъсвач, също не ми се вярва да няма никакви предпазители на входа.
Ако искаш да я изключиш за ремонт или нещо подобно как става?
Дай детаелна снимка на цялото табло и клемореда.
БЛАГОДАРЯ НА 1115 ЗА ПОМОЩТА И МАШИНАТА ВЕЧЕ РАБОТИ. :supz:
Това което мога да кажа е че е уникален човек =D> :prayer:
Ако има желание може да сподели какъв беше точно проблемът, ако на някой му е любопитно.
Благодаря и на всички участници във форума, които ми даваха съвети. :)

Тема "Термопомпа електрическо свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: