a_stoev написа:...Извинявай ама примерите ти за нищо не стават. Ако има недостиг на фреон няма да има достатъчно течност да се запълни изпарителя и няма как да работи ефективно. Примера щеше да е по-коректен ако в двукомпресорна еднокръгова машина работи единия компресор. Въпроса е че това няма да как да е климатик, а някой чилър или VRF система. Основния проблем при такива постановки е меренето на топлоенергията. А втория пример е велика глупост.Смяташ ли, че не можех да напиша ако на 9ка сложим топлообменници на 18ка, ама се въздържах, защото има хора, които ще си кажат, абе ти ли ще ми казваш, какво мога и какво не мога, я дай аз да го направя и да ти кажа колко е икономично. Ако смяташ, че са празни приказки, мога да ти дам линк за такава реализирана система и човека е сигурен, че е на голяма далавера.
Това почерненото, аз разбирам какво искаш да кажеш, ама някой, прочитайки как трябва да е, за да работи ефективно, като вземе да пълни изпарителя с течност...дано компресора е по далече от него и има по здрави ламарини...
Какво пречи да е с един компресор, ама с две бутала и едното не се движи, поради неправилно разбиране на почерненото? И каква е разликата с износения компресор?
"Меренето" на топлоенергията е елементарно, трябват ти два термометъра, един влагомер и една i,d диаграма за влажен въздух.
a_stoev написа:Като изключи ОН/ОФ се изравняват налаганията и се стопля външното тяло, затова изчезва скрежа. Изравняването е или през капилярката или чрез превключване на четирипътния. Няма как да се направи аналогия с капилярката на термостата и спри да я намесваш тая капилярка че за нея се изписаха 2 страници талаш.Абе, аз ще спра да я намесвам, но природните закони ще продължат да си действат, независимо дали аз или някой си дрънка или пише талаш, независимо дали съм съгласен с нещо или не съм. Изравняване има и при разлика в налягането и при разлика в температурата.
Поставените въпроси, не само в този пост, са риторични, не са конкретно към даден човек, никой не трябва да се чувства задължен да отговаря, аргументирано или така по принцип. Нека всеки сам за себеси намери правилните отговорите.
Последна промяна от Ahmakov на пет дек 30, 2011 10:45 am, променено общо 1 път.