• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
denuchi написа:
vaioo написа:
..........ще отдава повече топлина при +15,отколкото при -15 ВЪНШНА....
..............Спор за това няма, капацитета на всички спада с падането на външната,....

АЗ БЯХ ДО ТУК :toimonster:
Защо така. Виж колко интересно стана. И сега да се върнем на думите на Ванковарната. ""Нали се сещаш, че при студено климата бачка по-добре"'. ЕДИ това което каза за оборотите и по висок КОП е така но в някакви граници все пак. Не може да е в целият температурен диапазон. Не напразно производителите дават стойностите при 6/7 гр. -35 гр. А ето и моето лично мнение при понижаване на температурата и при минусуви температури климата започва да работи все по лошо и по лошо. А ако има и мъгла тогава картината става доста грозна. И май си е глупост цитата.
Разбира се, че не до -15, а в определен диапазон.Машина с висок номинал при по-топло време ще работи по зле и по-нестабилно от машина с нисък номинал.Що се отнася до отоплителния капацитет, на всички машини при падане на външната, пада и отдаваната мощност.При -15 отоплителната мощност е в границите 40-60% при най-добрите машини, като изключим0 *DR сериите на ТОШИБА за Япония.При тях е над 60% отоплителната мощност от максималната при -15. :partyman:
denuchi - специалист
Тук нещата за ниските температури се изясниха. Оставям ви с измерванията. :prost:
vankovarnata - специалист
denuchi написа:
Сега без да се обиждаш, но трябва да се извениш за неподготвеният отговор. Става въпрос за даденият цитат. И ако 5-10 гр. за теб е ниска температура, то тогава -10 гр. да не говорим. Доста ни се различават мненията за ниска температура. Това, че при 15 гр. се чуди как да работи пак несъм съгласен с теб. Тогава си работи още по добре, е вече над тази темпер. картинката става друга. А това кой къде и каква температура и с какво е измерил е въпрос на мнения и гледни точки. А на колегите който отговаряха ми е чудно как се вързаха на толкова елементарен въпрос. Въпрос на който знеаха отговора, че при ниски темпер. 0 и надолу градуси климите работят все по зле и по зле. А не както се оказа 5-10гр. И за всички участници в дискусията :prost: А ето това ми попадна под ръка. Малко е по друго ,не все пак е нещо.
http://www.megaupload.com/?d=WRYTZSXY
Добре де. Спец си, ама примерно един тошко който при -15 си бачка на 6 подържа 22 без мисъл и си пее държи питата чиста и при -2 пак е на 6. Как да го обясня по ясно. При 15 и нагоре трябва да се държи прозореца отворен за нормална работа/не е преозмерен/. Дори и сега покрай 0-та и влагата при нас не прави скреж. Аз имам обяснение понеже знам как бачка и защо е така от където и вадя заключението. Преработих си и другите клими като тошкото и са на 6 при -15 макар да са он-оф и ментаци.
А сега ми кажи, ако имаш един байпасен клапан от компресора до питата и вместо дефрост с 4-пътника го правиш с байпаса и подържаш топло вътре и вън как ще е? без да прекъсваш и обръщаш процеса. Само за 2мин примерно при -15. Разбира се вътре топлото леко намалява и турбината е на минимални и след малко пак е в час. Дай мисъл за тоя начин на работа.
denuchi - специалист
А несъм спец. Все още се уча. Човек се учи докато е жив. Точен отговор на това немога да ти дам (все още се уча). Много е важен момента кога трябва да се извърши това действие, не е казано че трябва да става при -15 гр. Но знам че може да стане мазало. При мен идеята е да не се стига до този процес. Но знам, че е неизбежен.
vankovarnata - специалист
denuchi написа:
А несъм спец. Все още се уча. Човек се учи докато е жив. Точен отговор на това немога да ти дам (все още се уча). Много е важен момента кога трябва да се извърши това действие, не е казано че трябва да става при -15 гр. Но знам че може да стане мазало. При мен идеята е да не се стига до този процес. Но знам, че е неизбежен.
Казах, че и при -15 за работа нямат никакви грижи,но не -15 за каквото мислиш. И аз се уча като теб/чета от години/ Тошкото здаде багажа и сега го избачках на он-оф като въздух/вода но ползвам цялата механика. Клапана го уча с отделен контролер. Като нормална клима беше пей сърце 10г. при мен и още поне толкова при японец/на 200в. беше/ И аз имах проблем като теб с прегряване/дето питах/ ама при мен проблема беше ползване на климатични тела/който вече е отстранен/
EDI - майстор
Те, ТОШКО-вците са друго измерение машини - имам европейския 10SAVP-E и японеца 285JDR.На пръстите на едната ръка се броят машините от други производители, които могат да се сравняват с тях, особено с японеца.Това чудо има 4 кв номинал, 400 вата минимал и 8,1 кв максимал на топлоотдаване.При -15 топлоотдава максимално 4,95 кв.Модела е за 2003 г., с КОП 5,8 при номинал.
Да не стане някаква грешка, аз също сйм любител и не се занимавам с климатизация, за работата на машините съдя по личния си опит през годините, понеже съм сменял няколко модела и марки машини. :lol: , докато стигна до истината.
Ahmakov - специалист
Ванко помощника, радвам се, че напредна толкова бързо и стана напреднал. Това, което съм снимал е : с малките цифри температура на масата, мери го една пишка с едно къдраво въженце и е вързано за прибора, с големите цифри е температурата на тавана. Както го поиска така го направих. Предварително ти се извиних, че нямам прибори като твоите, аз работя с такива от снимката щото с това си вадя хляба и не само хляба. За повече информация тук на стр.87 за RH101
http://www.extech.com/catalog/extechcatalog37.pdf
Ти къде живееш, не виждаш ли че кинодейците стачкуват, ще ми е трудно да наема снимачен екип. От любител фотограф толкова.
Чакам да ми обясниш как сметна, че климатика ми отдава 4870W при външна 10 и вътрешна 25, при положение, че можеш да си направиш сметката, как съм изолиран, за да поддържам така разпределена температура в помещението.
А за "твоят" начин на обезскрежаване, колко плати на SANYO за да можеш да го ползваш или copy paste и пей сърце.
Май не си запознат много с Тошковците и по конкретно за модела дето пиша, ама друг път ще разлайвам кучетата, сега нямам време.
Ако чакаш да се "изцепя" ще трябва да почакаш да хвана старческа дименция и чак тогава. Коментирам само изцепки на хора, които се имат за профита, на любители прощавам.

П.п.Явно повишението от степен в степен е служебно. Мислих че всеки си дава сам оценка. Така че извинявай.
Последна промяна от Ahmakov на пон дек 06, 2010 9:45 pm, променено общо 1 път.
Ahmakov - специалист
vanko68 написа:
...Физиката е много точна наука,измерена и премерена хиляди пъти.... ( теглото на въздуха зависи от плътността му в 1 м3,а това зависи от височината)...
Някой май е бягал и от часовете по физика. Теглото на всички вещества, зависи от техния състав, демек от какви елементи са изградени и какво е тяхното количество. Затова по правилно е да се каже, че относителната плътност е теглото на дадено вещество в 1m3. Или относителната плътност зависи от теглото, но теглото не зависи от относителната плътност.
А кое зависи от височината не разбрах- теглото, плътността или 1м3?
Малко ми е странна физиката дето си мерил и премервал. Физиката е точна наука, но иска четене и не е за всеки...
Ahmakov - специалист
vaioo написа:
DAIKIN FTXS25G/RXS25G
5m. тръбен път без денивелация.
Данните са номинални (усреднени)понеже климатика е инверторен тип.
Вътрешна температура = 15С, външна=10С. Отдава 3.82kw,консумира 0.76kw
Вътрешна температура = 27С, външна =10С. Отдава 3.54kw,консумира 0.8kw
И малко извън темата:
Вътрешна температура = 15С, външна = МИНУС 10С. Отдава 2.29kw,консумира 0.63kw
Вътрешна температура = 27С, външна МИНУС 10С. Отдава 2.01w,консумира 0.67kw

Какво означава номинал и дали е = усреднени данни?
При каква скорост на вентилатора е това? При всички еднаква ли ще бъде?
Има ли разлика за различните марки и модели?
Ahmakov - специалист
vankovarnata написа:
.... И не на последно място, един таван е средно на 2.30м/при мен 2.7/ как е постигнал напълно еднаква температура долу-горе?/за което тръгна спор/ Винаги се получават едни 2градуса разлика. За пример с нисък таван на 2.2 на вилата/добра дограма/ отопление на едното помещение с радиатор и вентилаторен воден конвектор разликата пак е има. Това дето е на снимката така и не е ясно къде е. Вотговора на Ahmakov имах предвид като свали оборотите и кв. ще паднат и ще запази изходящата.
Ако смяташ, да сравняваш начина на работа на PKVP и маслен радиатор + вентилаторен воден конвектор много си в грешка. Нямат допирни точки. Па ако се обитава целогодишно и има и изолация...
Това на снимката е у нас.
Ако сваля оборотите киловатите няма да паднат, ще ги компенсира, с по малка, но по топла изходяща въздушна струя. Топлоотдава толкова, колкото трябва, за да поддържа зададената температура.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "температура - вътрешно тяло?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: