Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Като гледам, тръбите са странични и ще понесан няколко сантиметра нагоре.Ако правиш упражнението с тампоните, внимателно и един по един.Първо сложи под компресора двата и после другите.
microamp - специалист
Днес ходих долу и гледах климатика от долу, а после и с едно огледало под него. Не е замръзнал отвора на тялото - "има дупка" и вода ако има може да се оттече. Дали това бръмчене може да се дължи на нещо друго? Интересното е че през деня не бръмчи особено силно, но вечер (след 21:00) направо не се трае.
Явно от нагреватели не се нуждае, трябват му тампони - да си бръмчи колкото иска стига да не го чувам в стаята.
stelaartoa - специалист
Понякога събира лед под компресора,ако има мааааааалък наклон към неговата страна. Леда не се вижда,а вечер,като захладнее и стане по-студено,компресора се напъва повече и повече си бръмчи...Прегледай нивелацията. Трябва да е идеално водоравен по дължина и ширина...Може да има много лек наклон назад .
microamp - специалист
Да попитам. Има ли възможност да се "прецакал" нещо от големите студове и затова да бръмчи. Преди "големия студ" си работеше без да го спирам и си жужеше като пчеличка. Сега, дори и вчера където тепм-а в Ямбол беше над 4 градуса бръмчеше като търтей. А пък вечерта беше топло около 2 градуса.
За нивелацията има назад ама тя май си идват от самите рога на които е стъпил. Комшийския климатик (една Мидея на 9-ка ми мяса) нито звук от него а гледа на същата посока като моя, а моя "само трябва да взема един чувал с царевица и ярма да правя".
Сега като се постопли и отивам да купувам тампони. Щом има възможност ще ги по напъна малко тръбите и ще сместя пампоните
EDI - майстор
Щом топлят добре, няма какво да се е повредило.Тампоните на компресора замръзват, когато събере лед тавата и им трябва повече време за разледяване.Я удари една ръка на външното и го поразклати малко да видиш дали звука се променя.
microamp - специалист
Вчера го разклатих климатика и нищо, но като го понатисна да се усучи тялото и си променя звука - какво значи това?
ЕДИ от къде мога да си купя подходящи и качествени тампони за външното тяло. Мисля аз да ги поставям, няма да е проблем, само прозореца трябва да сваля и това е.
EDI - майстор
Провери в сервизите за хладилници и климатици дали няма с прекъсната шпилка.Може да видиш в Каргона в сервиза на В Василев, адреса не го знам точно.Може и по интернет да си поръчаш, има на доста места.
Аз на две от моите машини съм сложил профилактично.Купих си тампони за ЖИГУЛИ, /скосени са конично от двете страни/ от едно сервизче, което се намира, като тръгнеш от ловното към Трите вятъра.Едно малко магазинче е.Слагаш един тампон между конзолата и климатика.Един го срязваш на две и слагаш едното парче отдолу под конзолата, а другото над ухото на климатика.най-отгоре и най-отдолу по една шайба с голяма периферия.По този начин болта не контактува нито с тялото, нито с конзолите.
vladislavpet - напреднал
Здравейте,
спрял съм се на този модел FUJITSU ASYG12LEC
-DC Инвертор
-Висока енергоефективност : КЛАС А
-Ултратих - 21dB
-Температурен диапазон от -15 С до 45 C
-Охлаждаща мощност:3.4( 0.9-4.2)kW
-Отоплителна мощност:4.0( 0.9-6.5 )kW
-Енергиен коефицент COP:4.12
-Консумация:охлаждане-0.92kW
отопление-0.99kW
-Автоматична настройка на въздушния поток
-Автоматичен рестарт
-Дълготраен йонизиращ и дезодориращ филтър
-Ябълков антибактериален филтър
ще ми свърши ли работа за помещение с много добра изолация,изток-запад,30кв
Благодаря :)
mitko414 - специалист
30 кв. м. с 12-ка == мисията невъзможна.

Всъщност не си посочил за каква работа става дума, ама предполагам включва отопление, затова пиша, че няма да свърши работа.

-----------------------------------------------------------------------
Едит: Нещо не ми се вързаха параметрите и направих справка. Верните са тези:
Охлаждане: 0,9-3,4-3,9kW, конс 0,92
Отопление: 0,9-4,0-5,3kW, конс 0.99
microamp - специалист
Здравей vladislavpet
Казвам ти изцяло непрофесионалното си мнение с което подкрепям mitko414
Сега отоплявам хол с размери 6 х 4м с General Fujitsu 12LGC, юг, с вътрешна изолация на стените и тавана и се справя много добре, но като беше големия студ в стаята се усещаше като незатоплена. Климатика е в единия край на стаята а дивана на другия край и като седиш на него се усеща че не е затоплено (като че ли изстива стаята), макар че топли постоянно.
Вземи си по-голям климатик (дори и мидея да бъде) за да нямаш проблеми. То нали знаеш голямото може и малко и много. Аз първо начално мислех в хола да слагам 18-ка ей така - да има да топли, но тези излязоха на промоция и аз от тях си накупих

Тема "Избор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: