• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
Намерих малко свободно време и започвам нещо ново и интересно. За любопитните и желаещите да заповядат. Като начало това е новата схема. Компресорите ще са с честотни регулатори.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (49.14 KиБ) Видяна 4499 пъти
lz1add - специалист
:supz: ! Шило в торба не седи!!! Бравос! Какви части/модели смяташ да ползваш,компресорите 2 ? А фреона ? :roll:
vankovarnata - специалист
А какво стана с прегряването на фреона. Реши ли проблема?
Vassil - помощник
Благодарности на форума и на Ванко.Днес тръгна термопомпата с външно тяло от Hyundai ACH-2409.При пробата сгря водата много по бързо от камината ( която е с водна риза 6kwt).Сега малко почивка
докато се оправя с цялото управление на системата.ТП и камината
са в паралел но неработят едновременно ,с три крана става избирането.Още се чудя дали електроноката на вътрешното тяло
да управлява системата или да направя ново с микроконтролер.
Ако го правя с микроконтролер трябва да знам във всеки един
момент къде и какво да следя (температури и налягания), а затова ще ми трябва още четене по форумите за на мога да съставя мнемониката
на програмата на микроконтролера.Снимки мога да пусна по късно.
kpacи - специалист
denuchi написа:
Като начало това е новата схема. Компресорите ще са с честотни регулатори.
Каква е крайната цел? Ти слагаш два компресора да речем по 3кВ и ги управляваш с честотни регулатори. Ако сложиш един компресор 6кВ и го управляваш с честотен регулатор крайния резултат няма ли да е същия?
kpacи - специалист
Дай малко разяснения по схемата, че нещо май не мога да я схвана.
denuchi - специалист
Първо да започна от тук. Проблема с прегрева е решен. Едното ТРВ сменено, а с другото си поиграх малко с настройките.Фреона на първо място R22 или R407, а несе изключва и R422D. А сега. Първото и най важното имам два малки и те са по 2.5 киловата + инверторите за тях. Другото ще трябва да се купува, а парите няма да са малко. Идеята е следната единият тръгва след като достигне 75% от мощността си ще пусне другият на минимална мощност. След това ще се редуват. Колкото по малко работят на пълна мощност толкова по малко амортизация. Е поне аз мисля така. А ето и въпросните компресори и кондензатора за тях. За кое разяснения. Толкова много стрелки съм поставил. с червеното в режим отопление, със синият цвят при охлаждане.

Прикачен файл

29112010196.jpg
29112010196.jpg (98.49 KиБ) Видяна 4309 пъти
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:21 pm, променено общо 1 път.
kpacи - специалист
Ами на схемата компресорите си ги нарисувал с по четири извода. А на снимката компресорите имат един вход и един изход.
denuchi - специалист
Ето 4 бр. с червено.

Прикачен файл

29112010196.jpg
29112010196.jpg (106.36 KиБ) Видяна 4290 пъти
batalski - специалист
Ако са в паралел трябва да имат маслена линия
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46