• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
8180 - майстор
eurogas написа:
никога не бях виждал стойности от 15 % които сега са постоянни, :)
И аз. :?
bulhomes2 - майстор
Ти измервай температурите на стаята, на входящия въздух и външната температура! Това ни интересува. Ясно е, че отоплението ще си догонва градусите, но то не ни касае за определяне КПД-то на рекуператора.
eurogas - специалист
Като паднат температурите ще измеря всичко, за да има смисъл и да бъде изчислено максимално точно КПД-то.
bulhomes2 - майстор
Ко стана ве ора? Сега си има 20 и кусур градуса разлика - достатъчна е да се измери...
eurogas - специалист
Както казах десет пъти вече, чакам външната температура да спадне до поне -10 градуса, така съм решил, още малко търпение, и на мен ми е интересно повярвай ми. :)
eurogas - специалист
Дааа, за съжаление ниската влажност от 15% се оказа сериозна беля, отначало човек се радва че няма конденз, включва щедро рекуператора за да внася обилно кислород, но после се оказва проблем за живущите, влажността небива да пада под 40% за да не нарушава комфорта в къщи, иначе съхнат лигавиците на носа, устата, гърлото веднага започва да страда, отоплението с парно допълнително изсушава въздуха и става нетърпимо.

Ще монтирам система за автоматично овлажняване и пречистване на въздуха, с вграден хепа филтър и активен въглен който разгражда всяка миризма, а вентилацията с рекуператора ще се включва през таймер-реле, ще започна с 15 минути вентилация на всеки час, и ще следя влажността докато я докарам до 40-45 %.

За да имам всичко възможно, системата за овлажняване си има и йонизатор, искам да видя как действа йонизатора че ми е любопитно, мислех че е пълен майтап, но йонизатора се препоръчва за астматици, значи има някакво действие, ще видим. :)
Последна промяна от eurogas на пон дек 23, 2013 11:38 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Мисля, че в тази тема от един друг форум ми пращаха за опит един такъв пречиствател - http://forum.imoti.net/read.php?17,166717,page=1
Накратко за който не му се чете темата. Цената май беше около 600 лв. Пробвах го при едно събиране на вилата със сериозно пушене. Не се запуши изобщо. Но не успя да се справи с миризмата.
За озонирането - потърси във форума "бактерицидна лампа", че ми забива нета сега и ме дразни. Там Профи каза, че озона хич не е полезен.

ПП. Докато ми се натутка нета и 8081 го е казал.
eurogas - специалист
Грешката е моя, исках да кажа "йонизатор", а незнам как написах "озонатор", което и аз зная че е вредно, успях да поправя предния си пост.

Сухия въздух е страшна беля, носа ти набъбва и дишането е затруднено, гърлото се дразни, абе ужас, покачих рязко влажността с една тенджера с вода на печката, и нещата се нормализираха, усеща се значително по-приятно.

Ето няколко овлажнителя, http://www.sravni.bg/bitova_tehnika/kli ... popularity

Избора е голям http://www.shopmania.bg/q-%D0%BE%D0%B2% ... 1%83%D1%85
bulhomes2 - майстор
Ма тоя го нямат :lol:
Прикачен файл:
uvlazhnitel-vozduha-svoimi-rukami.jpg
uvlazhnitel-vozduha-svoimi-rukami.jpg (45.79 KиБ) Видяна 2249 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6