• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Bulgaria Therm - специалист
Тани написа:
Искам да изкажа искрени благодарности на България Терм за предложената отстъпка за форума! Високо оценяваме жеста!
А какво включва комплекта за тези пари?
Благодарността е за всички участвали в този форум, както и във форума Активен рекуператор. Някои колегиални и не толкова колегиални коментари относно цената и линковете към английския сайт ме мотивираха да се обърна към производителя Vortice, с който работим от 1995 г. Пратих им малко от споделените тук мнения. Оказах се прав - в Англия продават много и цените са по-ниски. НО! Успях да ги убедя, че интересът и у нас към енергоспестяващи решения нараства. Решихме, че независимо от нищожните продажби в България да приложим английските цени! Така, че само за участниците във форума Направисам.BG цената ще бъде 3100 лв. с ДДС до края на 2011 г., с всичкия супорт при проектирането на инсталацията, настройки, гаранции и сервиз от наша страна. В замяна ще очаквам коментари къде сте позиционирали устройството, как сте направили въздуховодите, какъв е ефктът от работата му.
Комплектът включва самия рекуператор, конзоли за монтаж във вертикално или хоризонтално положение и дистанционно. Опции са: каналния подгревател, усилвател на сигнал при случай на по-големи разстояния или прегради за радиовълните, филтър клас 7.
denuchi написа:
България Терм едно въпрос че: На склад разполагате ли с тези чудеса.
Заповядай да си купиш, ама побързай, че благодарение на всички тук коментиращи от утре 01.03.2011 цената е 3100 лв. с ДДС(виж коментара ми на Тани)!
denuchi - специалист
Съжалявам но нямате офис в Бургас ,ако не се лъжа. Трябва да благодариш на форума за рекламата която си направихте. Надявам да се отплатиш подобаващо. Сега ще кажеш че ме причисляваш към не толкова колегиални коментари, но всеки си има право на мнение и коментар. Не знам с кого си говорил ама както е тръгнала работата май ще паднете и вие на 2200-2500 лв. С нищо не успя да ме убедиш в превъзходството на това чудо. Дори не-си направи и труда да ми отговориш като клиент на зададените въпроси от мен. Сподели че сте продали 3 бр. Не може да нямате снимки. Има възможност още малко реклама да си направите.
denuchi написа:
Съжалявам но нямате офис в Бургас ,ако не се лъжа. Трябва да благодариш на форума за рекламата която си направихте. Надявам да се отплатиш подобаващо. Сега ще кажеш че ме причисляваш към не толкова колегиални коментари, но всеки си има право на мнение и коментар. Не знам с кого си говорил ама както е тръгнала работата май ще паднете и вие на 2200-2500 лв. С нищо не успя да ме убедиш в превъзходството на това чудо. Дори не-си направи и труда да ми отговориш като клиент на зададените въпроси от мен. Сподели че сте продали 3 бр. Не може да нямате снимки. Има възможност още малко реклама да си направите.
Всъщност хората искаха да си го купуват от Англия, ти викаш нямаме офис в Бургас. Ако искаш иди при нашия човек Термоикономик, ама ще си сложи % отгоре. А цената от 2200-2500 няма как да стане. На някои от въпросите ти отговори Тани, други конкретни към мене не видях. Ако съм изпуснал нещо систематизирай го 1, 2, 3 и ще ти отговоря. Ако искаш и проект щи ти направим като ми дадеш план на жилището.
Ние сме търговци на едро и аз не знам на кой продават нашите клиенти, а и дали техните клиенти ще се афишират със снимки и т.н.
Не разбирам какво трябва да направя, за да те убедя в ефективността на това чудо. Фактът, че отговаря на всички европейски стандарти, че се продава в цяла Европа е достатъчно красноречив. Ако искаш мога да ти осигуря и протоколите от изпитванията в Италия и Англия.
denuchi - специалист
Ще ме извиняваш, но АБЕ ако хората поискат да го купят и от Китай А там цената е 1500 какви ще ми ги дялкаш тогава АБЕ. Тани ми отговори да, това беше негово мнение по въпроса с трите варианта, а и аз дадох своето мнение по трите отговора от негова страна. . АБЕ ще ме извиниш ама що за търговец си ти АБЕ професионалиста.

Ще ви помоля да запазите добрия тон! Нека не наблягаме на различията , а да решаване общи проблеми! Благодаря предварително!
Тани - модератор
Ключовата дума е комфорт! :wink: Не е задължително да е точно Прометео. Може да е направи сам вариант(например с твоя топлообменник) , но с икономични и тихи вентилатори . При 24 часова вентилация може да си позволим минимален дебит , което пък води след себе си по-безшумна работа и минимални течения , които не се усещат реално .
Сега по техническата част:
Не знам дали е възможно вентилация, която е изчислена за дебит 2000 м3/ч да работи коректно на 3% от капацитета си и дали изобщо може да работи на 60-100м3/ч

Предполагам , че ако вентилацията е една ще са необходими по дълги въздуховоди с най -голямото сечение които да минават през много помещения, а ако са различни системите мога да си сложа рекуперативния блок на кухята/всекидневната в гаража , който е залепен до кухнята. Така се спестява място в къщата .
При разделени системи почти не са необходими ПРЖ-та и съответното им управление , които може да бъде по-скъпи от вентилацията на всекидневната , която също ще работи почти без управление - на принципа пуск/стоп .
Инвертора за управлението на вентилаторите , а и самите вентилатори и те предполагам , че ще трябва да са доста по-скъпи и мощни ако системата е една за цялата къща!При маломощни вентилатори не е необходимо регулиране на оборотите в голям диапазон и две-три степени ще са напълно достатъчни.

Понякога две прости неща , които са проектирани точно за определени дейности са доста по-ефективни , надеждни и евтини отколкото нещо високо технологично 2в1

Тук е момента да ви благодаря , защото тези идеи ми изникнаха благодарение на всички вас. Опитвам се да комбинирам всички предимства на различните системи и да избегна недостатъците им! Големи дебити за готвене и пушене инцидентно и в същото време 24 часово подновяване на въздуха в цялата къща
denuchi - специалист
Тани по никакъв начин не правя опити да защитавам моята система. Нямам и това намерение това което съм изпълнил или поне се мъча да направя аз няма почти нищо общо с прословутото чудо. Като изключим самата вентилация. Но вентилацията е много гадно понятие, да отвориш един прозорец и една врата пак си е вентилация. В случая говорим за климатизация. Както съм подчертал още в самото начало аз не търся само да проветрявам стаите. Малко се поизмени началният проект но реших да добавя нещо като екстри. Като едно пример че ще дам. Лятото което си отмина при температура в помещението 21 гр. и 17 човека в него се потяхме като "свине" Влажността беше 85%. Сега мога да си позволя лукса да по държам 45% влажност и при 21 гр. ще умрем от студ. Всеки гледа неговите дадености и най вече възможности. Удоволствие без пари няма, от там вече според възможностите и силите човек решава кое и как да си направи. Много е важно човек да знае какво иска. Да не се надява и доверява на някакви реклами колко как и защо. По интересното в случая е как от 4600 паднахме на 3100 лично на мен това не ми говори добре за един продукт. Човек сваля цената на нещо което не може да продаде и само и само да се отърве от нещо. Не знам не съм запознат от близо с това няма допир до самата система, може и да е нещо перфектно. Но по начина по който беше представено, на мен лично не ми вдъхва доверие. Еди си кой колко бил продал. Пак гледаме в кошницата на другите. Аз очаквах и "rulom" да се включи но уви. Живи и здрави.
Тани - модератор
По никакъв начин не съм се опитвал да критикувам твоята система. Както сам спомена всеки проект е индивидуален и няма универсални решения! Неслучайно всеки път питан за начина на обитаване на помещението , когато ме питат каква изолация да се избере , а не казвам " Сложи си 5 см вата и ГК и няма да имаш проблем!" Досега никой не е успял да ми формулира какво е да имаш проблем обаче! А вентилацията все още ми е мъгливо понятие и затова се съветвам !

Ако искаш мога да разделя темата за да не се получават недоразумения!
denuchi - специалист
А няма нужда от разделяне. Аз приемам критики. Особено ако ме убедят че това е правилно се съгласявам и не споря. Хората имат право да четат някой нещо може да си хареса, да види, да копира нещо. Винаги има какво да се научи. Немога да докарам дебит под 200 кубика 200 това ми е минимума. А при 800 и надолу се изключва компресора. Не стига вече дебита за да работи. Не е проблем и вентилацията да се отдели и на парче по отедлно за всяко помещение. Особено ако се прави на етапи. Но каква ще е икономията от всичко това незнам. Ще трябват по малко въздухуводи но пък повече вентилатори, но те ще са по малки. Ако се добави нещо такова
http://www.intiel.com/air-purifier-relay_bg.htm може да стане без много проблеми. Ще има автоматичен и ръчен режим. Не е кой знае какво но върши работа, а и цената е поносима дори добра.
valio2007 - специалист
Понеже във всички системи се говори за отвеждане на въздуха от мокри помещения и кухни, ме вълнува един въпрос.
Как се процедира с конденза по решетки и тръби? Едва ли е приятно да ти капе на главата в кухнята или банята.
Решетките имат дренажна система?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "вентилация в дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: