• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Ahmakov - специалист
marian1 Това на кой ти напомням си е лично твой проблем.
marian1 написа:
...Аз немога да кажа кой е прав,кой греши, защото от това не разбирам, но ако беше помогнал и на 10% от хората на който Ванко е отговорил, щях да те похваля...

П.П. Исо-стандарта- в Япония?!?! :lol: Приятел,някои хора имаме истински климатици :wink: нали ЕДИ! :-D
Като не разбираш и не можеш да кажеш, що взимаш отношение и 4 листа чакаш. Какво чакаш?:? Значи тия дето не разбират могат да взимат отношение, а тия дето разбират трябва само да четат и да викат "Браво Ваше Незнайничество, Превъзходни сте, Чудесни сте, Велики сте Ваше Некомпетенстваще". Където двама си мерят пи-ките, не си :butthead: , са казали по умни хора. И кво си се хванал за тоя Ванко (за кой от двамата става дума поне уточни). Два поста имаш и голяма защита за него и в двата. Ако си имате вземане - даване проблема си е ваш, мен не ме касае и нямам нищо против:cool: . Ти за кой се имаш или кой си, та трябва да се съобразявам с твойто мнение и да "драпам" да ме похвалиш:gott:. Ма въх Боже довечера няма да мога да спя от притеснение, че няма да ме похвалиш. Па ако искаш може да се приземиш, че от високо лошо се пада, така разправат...:cool: Па модераторите като се събудят да се сетят за "Каквото повикало, такова се обадило".
А те в Япония го карат както дойде, педя горе, педя долу. От стандарти не се сещат. Сравни двата стандарта и кажи разликите, така няма да мога да се пъча и изтъквам колко съм профи. Ти ще изпъкнеш. Само не казвай, че не искаш да изпъкваш, а само се подмазваш.
Приятел за толкоз ми стигнаха силиците , за НОВ неИСТИНСКИ КЛИМАТИК 10PKVP. Имаш ли си идея що за "жувотно е тва"? За следващия може да се понапъна повече:razz:, хем по истински, хем по евтин, хем и разработен. То голяма част от българите затова си взимат коли втора употреба, щот са разработени... :megaeek:
П.п. Бедна ти е фантазията, след г-за на колко "Ванковци" съм вървял, да им оправям бъкиите, та затова реагирам така, между другото. Аман от пишман майстори, на всичкото отгоре са и много инициативни и пъргави.
marian1 - майстор
Чакам 4 листа да се наиграеш, и да видя кой крив кой прав ....Взимам отношение, защото ей таквиз като теб, хем имат книжка за новият си климатик- или като са толкоз знаещи могат с едното си връхче на пръста да кликнат и да си извадят каквото ги интересува и да си разберат всички формули на света,но мноооого ми мЕрише, че по скоро искат да ПОКАЖАТ колко яка клима съм си купил.Да и мойта е подобна - само с милимундичка отстъпва на твоята - лягай днес спокоен...... Защото тук видя че няма по голям капацитет от теб-ТИ СИ, вземи се спри че изгони ората, а утре по баламите от теб,дето имат пари само за по евтини и втора ръка автомобили,за изхвърлени климатици и за всичко което не е хай пак ще питат, ама ти няма да си тук - а те хората отговарят - безвъздмезно! Нищо лично към теб,но тук е за взаимопомощ - и то безплатна.А щом ти е мерак, пиши си, гледам че отговарящите ти, почват един по един да намаляват - с мен от сега -1 Успех ти желая!

П.П. Ти какво предпочиташ като си баровец, Мерцедес сглобен в турция или в Германия? Ей такава е разликата от Европейски и Японски климатик от една и съща марка :lol:
EDI - майстор
Аз предлагам да се зарови томахавката и да обсъждаме работата на машините, които имаме и доколкото можем да си помагаме, съгласни......... :) И тримата имаме разкошни машини, които зимата ще ни радват..... :partyman: :supz:
jekasus - майстор
EDI написа:
И тримата имаме разкошни машини, които зимата ще ни радват..... :partyman: :supz:
Ако спре тока за един-два дена?
EDI - майстор
Е, аз не съм черноглед :lol: .Вече над 15 години не е спирал за повече от няколко минути, освен профилактиките, а квартала в който живея народа кара на дърва и натоварването н аммрежата е нищожно.Освен това в работилницата се намира една печка с кюнци и няколко кубика дърва за камината.6 години вече съм с климатици и не съм имал проблеми.
Ahmakov - специалист
marian1 Защо реши, че утре няма да съм тук. Това като предупреждение за изгонване ли да го имам? Чак толкова ли преча на алъш вериша? А относно безвъзмездното отговаряне и безплатната взаимопомощ, нека някой който е получил оферта от мен да я покаже. Аз си имам предостатъчно работа и без зарибявки по форуми. Не съм тук за лов на клиенти. А единия от Ванковците, дано само не се окаже този дето защитаваш, ако знаеш как "жъне" из форумите и какво оставя след себе си... красота. Но няма да го коментирам.
Еди съгласен съм, да заровим томахавката, но като ме плюят, не мога да се преструвам, че пада манна небесна.
EDI - майстор
Прав си, затова предложението ми е и към опонентите ти в този спор..... :)
Ahmakov - специалист
Оспамихме темата ,а сега да се върнем на въпроса.
makarow написа:
Здравейте ,каква трябва да е изходящата тампературата на на вътрешно тяло 9-ка .И нормално ли е да има разлика при 12-ка и 9-ка?
Моя климатик 9-ка духа около 42-43 гр. при температура в стаята 20-21 гр.!!!!

Да нормално е да има разлика в изходящата температура на въздуха за 9, 12, 18 ит.н. Колкото е по мощен един климатик, толкова изходящата температура е по висока. Това го има заложено в софтуера даже и на скъпите инверторни климатици. Става дума за разлики от 1-2-3*С.
Да изходящата температура е нормална 42 - 43*С, при условие, че климатика е нов, работил е поне половин час в режим на отопление, в помещението е 20 - 21*С, вентилатора ти е на макс. обороти, дебит на вентилатора 300м3/ч и външната температура е около 5 - 7*С.
След година, две като се позадръстят питата и вентилатора, даже и след профилактика/почистване/, дебита на въздуха през питата ще падне на 260м3/ч / да предположим/ и изходящата ще се вдигне на 49*С, но ще се вдигне и разхода на ел. енергия. С това искам да кажа, че е важно да се поддържа "лична хигиена" на климатика, не го забрявайте.
По горните стойности са изчислени по всички правила на термодинамиката и не могат да бъдат заменени с елементарни формули.Това може да доведе до грешни изводи.
vanko68 написа:
makarow- има една елементарна формулка - Мощността ( Вт) = (температурната разлика между изходящия и входящия въздух) Х дебита на вентилатора в м3/ч ,делено на 3,41.

Пример - дават за 9ката ти,че отделя при +7 гр точно 3 000 Вт. Проверяваме това по следния начин - разликата между изход и вход на въздуха е 25 гр,дебита на вентилатора в момента на измерването е 300 м3/ч,умножаваме 25х300=7500,делим на 3,41 и получаваме 2200 Вт. Явно има доста голяма разлика,тоест може да се предполага ,че нещо в климатика ти куца.Викаш техник и си решаваш проблемите....

Дано не е късно и вече да са ти "отремонтирали" климатика, след което да ти обяснят, как този китайски боклук не става за нищо. Всички прилики с лица и събития са случайни.
За тези пари, който струва, климатика е по добър избор, спямо ел.печка или нищо. Няма да си единствения отопляващ се с нещо подобно. Ама нямал екстри, бил не знам си какъв..., това е друг филм.
А сега да видим кое е морално , кое етично, кое подлежи на похвала. :lol: или на нещо друго.
vankovarnata - специалист
Ahmakov написа:
Оспамихме темата ,а сега да се върнем на въпроса.
makarow написа:
Здравейте ,каква трябва да е изходящата тампературата на на вътрешно тяло 9-ка .И нормално ли е да има разлика при 12-ка и 9-ка?
Моя климатик 9-ка духа около 42-43 гр. при температура в стаята 20-21 гр.!!!!

Да нормално е да има разлика в изходящата температура на въздуха за 9, 12, 18 ит.н. Колкото е по мощен един климатик, толкова изходящата температура е по висока. Това го има заложено в софтуера даже и на скъпите инверторни климатици. Става дума за разлики от 1-2-3*С.
Да изходящата температура е нормална 42 - 43*С, при условие, че климатика е нов, работил е поне половин час в режим на отопление, в помещението е 20 - 21*С, вентилатора ти е на макс. обороти, дебит на вентилатора 300м3/ч и външната температура е около 5 - 7*С.
След година, две като се позадръстят питата и вентилатора, даже и след профилактика/почистване/, дебита на въздуха през питата ще падне на 260м3/ч / да предположим/ и изходящата ще се вдигне на 49*С, но ще се вдигне и разхода на ел. енергия. С това искам да кажа, че е важно да се поддържа "лична хигиена" на климатика, не го забрявайте.
По горните стойности са изчислени по всички правила на термодинамиката и не могат да бъдат заменени с елементарни формули.Това може да доведе до грешни изводи.
vanko68 написа:
makarow- има една елементарна формулка - Мощността ( Вт) = (температурната разлика между изходящия и входящия въздух) Х дебита на вентилатора в м3/ч ,делено на 3,41.

Пример - дават за 9ката ти,че отделя при +7 гр точно 3 000 Вт. Проверяваме това по следния начин - разликата между изход и вход на въздуха е 25 гр,дебита на вентилатора в момента на измерването е 300 м3/ч,умножаваме 25х300=7500,делим на 3,41 и получаваме 2200 Вт. Явно има доста голяма разлика,тоест може да се предполага ,че нещо в климатика ти куца.Викаш техник и си решаваш проблемите....

Дано не е късно и вече да са ти "отремонтирали" климатика, след което да ти обяснят, как този китайски боклук не става за нищо. Всички прилики с лица и събития са случайни.
За тези пари, който струва, климатика е по добър избор, спямо ел.печка или нищо. Няма да си единствения отопляващ се с нещо подобно. Ама нямал екстри, бил не знам си какъв..., това е друг филм.
А сега да видим кое е морално , кое етично, кое подлежи на похвала. :lol: или на нещо друго.
1.Сигурен ли си за тия 42-43С е за само като нови и 49С само задръстените ги държат и то само при 5-7С.
2.Вярно, че за тия парички имаш клима до -5 и после печка, но до -5 трябва да е на 6.
Имам достатъчно на Р22 от ниския клас с липсваща тръба на долния ред и бачкат и на -20 без проблем и лед долу. Имам и на 100 и 200в/последния пак е без долен ред/ и пак са на 6. Проблема е, че в това топло време като не ще да бачка като хората какво ще прави после.
Смятам да приключа писането с теб/не спор защото иначе трябва да ти отворя очите за нещо,но ти си всезнаещ/
Денучи знае за какво говорих/писах преди/ предполагам и сега се сеща какво казвам.
Що не кажеш, кои район си, ако си покрай мен да ти дам една поръчка за ефтенийка и да я желая като друга такава за сравнение :lol:
Ahmakov - специалист
1. Да сигурен съм, даже и производителите на климатици са сигурни в това. Тук се вижда и разликата м/у различните мощности. А ти сигурен ли си, че производителя не знае, колко трябва да изкара при гореописаните условия /задължително/. А ти прочете ли, при какви условия е това? Или мразиш да четеш и вникваш в съдържанието на чужди постове.
2. В махалата Ви не знам какво означава климатика да е на 6 при -5, в техниката такъв термин няма. Бъди по конкретен. Начина ти на изразяване е малко странен. Дай по спокойно, с малко препинателни знаци, че да се сещам какво искаш да кажеш. Кой ти каза, че климатика няма да работи и при -20*С. Ще работи, но няма да е ефективно. Това, че производителя е дал до -5*С или -15*С означава ,че гарантира нормална работа до тази температура т.е. топлообменната повърхност, дължината и диаметъра на капилярката, мощността на компресора, дебитите на вентилаторите са изчислени за работа при тези условия.
Умолявам те, не ми отваряй очите, за да не падна до твоето ниво. Имаш още много да учиш, вервай ми...
Имам клиенти, които имат хл. камери поддържащи -5*С, но искат да ги ползват на -20*С, ще те взимам и връщам с автомобил, независимо от кой регион си, да ги "правиш да работят", а не да "харчат само ток" на -20*С, само с махане на последния ред на изпарителя :? :lol:. Помисли върху предложението, имаш време до лятото.
vankovarnata написа:
Проблема е, че в това топло време като не ще да бачка като хората какво ще прави после.
Що не кажеш, кои район си, ако си покрай мен да ти дам една поръчка за ефтенийка и да я желая като друга такава за сравнение :lol:
Тези изрази неможаш да ги схвана, ако обичаш дай превод.
А относно "кой район съм". Ами централен, под горния, над долния, в ляво от десния и в дясно от левия. Мисля, че бях изчерпателен.

Прикачен файл

89071684.jpg
89071684.jpg (26.9 KиБ) Видяна 4508 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "температура - вътрешно тяло?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: