• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
idunno - специалист
А сега вече ми е любопитно как госпожата ще намери ТП вода- вода (българско или подобно производство), която да докара температура от 60 градуса към радиаторите, които се оказаха като за конвенционално отопление.Подозирам,че ще има увеличение на бройката на глидерите, дано не са вързани "на кръст", че ще се кърти, или може би някаква двустъпална машинка , пак "произведена в БГ", може би с нов вид фреон. :)
Е, няма и евтино и добро.Като на човек му се иска ТП ще задели 7-8 хилки и те така.
catpat - специалист
Хе, хе, то ние и сега се топлим с вода в радиаторите 40гр. Е отиде ли към -10 -15гр. Надувам системата, но пак има изход с още глидери, добре че не са вързани на кръст радиаторите.
Ahmakov - специалист
idunno Тия работи стават с детендер, ама нещо изтриха темите и не може вече да черпим от челния опит. Жалко. Токлова се надявах да си контактуваме с госпожата/госпожицата. И между другото, госпожо/госпожице, има голяма разлика, при спояването на бижута и тръби да речем ф45mm х 1,5mm.
denuchi - специалист
Ahmakov написа:
idunno Тия работи стават с детендер, ама нещо изтриха темите и не може вече да черпим от челния опит. Жалко. Токлова се надявах да си контактуваме с госпожата/госпожицата. И между другото, госпожо/госпожице, има голяма разлика, при спояването на бижута и тръби да речем ф45mm х 1,5mm.
Че има разлика има. Кое според теб е по лесното, не взимам страна. Предполагам си имал изпредвид 42мм х 1,5мм.
idunno - специалист
Колега Ахмаков, ако "тия работи" ставаха само с детандер или детендер, то никой нямаше да се мъчи с двустъпални машини и т.н..
И стига вече с детендера( експанзионна машина му викат някои), че ще му излезе име на пенкилер, както излезе на буфера в едни други дискусии.
Ако някой живо се интересува от получаване течни газове( което ме съмнява), може много да изчете за детандерите.
И за да се спре с ореола около детандерите, които някои наричат още турбодетндери, експанзионни турбини, турбо експандери и бог знае как, та това си е част класическия цикъл, където газ по високо налягане рязко се разширява променя потенциалната си енергия в механична и се...охлажда.
Ако някой не му е станало ясно какво е туй нещо и пак отвори дума за тоя детандер, значи вярно трябва да почете в книжките със жълти страници и да не се чуди защо едвам е изкарал Хладилната техника.
idunno - специалист
...да споделя нещо и по темата:другарката е "сметнала"3-4 кубика (дали 3,дали 4 какво са това 1000 литра на час за един истински поректант- капка в морето.
Сега да си представим как се теглят тези 3000- 4000 литра на час и се изхвърлят в канала, е каквито и да са глобите за такива ненормалници пак малко ще дойдат.Но предполагам,че родната администрация просто изчаква повечко народец да се обзаведе с ТП вода- вода вода, та да може да събере повечко парици.
Ahmakov - специалист
denuchi Ако спояващият може да духа, спояването на бижута е по лесно.
Не, имах предвид ф45mm х 1,5mm и мнението на госпожата/госпожицата проектант за този размер.
А за теб знам, че бая ф42mm х 1,5mm ти е минала през ръцете, но нямаш опит с ф45mm х 1,5mm, сигурно щот не си проектант.

idunno Жалко че изтриха темите. Нещата се развиват. Детендерите са нови, по -специални топлообменници. Не е това, дето си учил едно време.
denuchi - специалист
За вятъра напълно съгласен, както не съм и проектант. Но имам опит с ф32,5мм х 0.92мм. (по проект) вече 2 месец търсят от къде да закупят.
magi208 - специалист
catpat Изпратих ти отговор.

За глидерите има сложна формула но има и елементарна , която работи задоволително с 15% грешка.
Ако са 190 w при 60 градуса на водата и 20 в помещението значи имаме 40 градуса делта.
При 40 градуса на водата делтата става 20 и съответно мощността е наполовина - 95 W.

При делта под 5 градуса тази формула не работи.

Между другото копа между 40 и 48 градуса пада много малко така че не се притеснявай и си работи с 45-51.
Това за коп 6 на инсталацията при 38 градуса е само в мечтите и въжделенията на колегите и за пред клиентите разбира се.

Малко е като онзи дядо дето се оплаква на сексолога че не може пък комшията разправял....
При което доктора му казал : Ми разправяй и ти бе!!
magi208 - специалист
А да не забравя:)

Ако искаш постни тук съобщението ми . Нищо че е лично .

Да дадем малко поводи за дискусия на корифеите по темата че с тия детендери само им е скучно.

Ама как ви хрумна да свързвате мен с това ???

Пък и току виж съм научила нещо ново :) а дано

ама на--ли:)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Тема "сондаж за термопомпа вода-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: