• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 136
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Boyan - специалист
Ahmakov написа:
Сега стигаме до интересното. По принцип нещата са верни, но колегата е допуснал малки неточности. Нека да посмятаме директно в поста с червен цвят.
Hursa написа:
КПД на топлинната машина работеща по цикъла на Карно зависи само от температурата на нагревателя (в цикъла на Карно и най-висока температура) и температурата на охладителя (в цикъла на Карно и най-ниска температура). КПД на машина работеща по цикъла на Карно не зависи от устройството на машината, от вида и свойствата на работното тяло. Това е първата теорема на Карно.
Дали има значение дали загрявам вода в бойлер или загрявам мед и алуминий?
Не Ахмаков . Няма значение . Това не е неточност а самата същност на теоремата .
От 1824 година на сам хиляди знайни и незнайни „откриватели като теб“ се мъчат да излъжат теоремата на Карно и да направят „перпетум мобиле“ , като експериментират с различни вещества , принципи и схеми .
Ако ще пишеш подобни неща бягай във форумите за „безплатна енергия“ .
Там ще откриеш съмишленици .
Това е тема за взаимопомощ за термопомпи вода вода , а не как да гоним „михаля“.
Ahmakov написа:
Ако трябва да сме точни, за теоретичния СОР трябва да е при -15С и 20С...25С.
Температура на охладителя е температурата на околната среда,
а температурата на нагревателя е температурата на помещението, което отопляваме.
Съжалявам . Грешиш . Нищо не си разбрал .
Вземи я осмисли теоремата на Карно най сетне .
Температура на охладителя е именно температурата на охладителя (не на околната среда) ,
а температурата на нагревателя е точно както е написано - температура на нагревателя .
За теб с най простите думи : Нагревател е онуй нещо , с което нагряваме въздуха в помещението .
За това и сметките ти са грешни. Просто не знаеш коя стойност да заместиш във формулата .
Ahmakov написа:
Всичко това е отчетено на диаграмата.
На тази , която си публикувал ли ? Държиш ли да я разтълкувам на аудиторията ?
Мен са ме учили да не се гавря с хората и да не ги унизявам излишно .
Така , че ти давам шанс да си потърсиш в гугъл друга .
Такава , която е за домашен климатик , работещ при -15 градуса външна температура и духащ със 60 градуса при COP 5 . Каквото беше твоето твърдение в другата тема , от която избяга . Тук добавяш и че този климатик работи при 20...25 градуса вътрешна температура .
Нямам нищо против тази добавка .
След като не можеш да разчиташ диаграми питай ! Ще ти кажа как се прави .
Но , ако държиш да разгледаме тази , само кажи .

Нека да ти я изчистя от нещата , които не са ни нужни за това пресмятане и може би ще видиш какво имам предвид .
За нагледност са удебелени и означени ясно температурните криви .
Прикачен файл:
Изчистена диаграма.jpg
6osi6 - майстор
За какво точно е тази тема, никой не знае, но ще се разбере.
Попитах, Геотерм колко термопомпи са с тези компресори?
http://www.crc-srl.net/Toshiba/Toshiba_ ... alog_1.pdf
Boyan написа:
Това е тема за взаимопомощ за термопомпи вода вода , а не как да гоним „михаля“.
Конкретно, колко термопомпи са направили Геотерм с компресори Toshiba двойно роторни серия А 1,2 и 3 - вертикални?
6osi6 - майстор
a_stoev написа:
ахмаков, сензора на питата по който се управлява вентилатора но кое място е? На входа, в средата или на изхода?
Местата са при режим отопление.
Добър въпрос, но коректността изисква той да бъде зададен и на Боян Спасов.

На онова екзотично нещо, кръстено от някоѝ "предкондензатор", ако има сензор, къде Точно стои ? По картинката на вожда Декабрино, може да стои на "Конденсатор ТП", на "Предконденсатор ванная" или на "Предконденсатор ГВС".

Къде е точното му място?

Изображение
шоп - майстор
6osi6 написа:

На онова екзотично нещо, кръстено от някоѝ "предкондензатор", ако има сензор, къде Точно стои ? По картинката на вожда Декабрино, може да стои на "Конденсатор ТП", на "Предконденсатор ванная" или на "Предконденсатор ГВС".

Къде е точното му място?
@6osi6, разбира се че има сензор :-D Иначе няма какво да включи и изключи ТП
Мястото е където стои на всички ТП вода/вода, а именно на подаващата или връщаща се вода от или към кондензатора:-)

Предкондензатор го наричат руснаците, защото по веригата на кръговото движение на фреона е преди основния кондензатор, в който фреона се втечнява.
В предкондензатора реално няма конденз, само се сваля температурата на прегретите пари, най-вече с цел БГВ

Според мен е хубаво между предкондензатора и кондензатора да се сложи наблюдателно стъкло именно за да се вижда, че няма течна фаза и да се регулира правилно и точно отнемането на температурата от прегретите пари.
Диференциалният термостат за контрол на цирк. помпа за БГВ е хубаво нещо.
Нека Боян сподели на какви градуси е хубаво да се настрои този диф. термостат. В края на отоплителният сезон планирам приставка за БГВ и събирам инфо:-)
Поздрави на всички!
6osi6 - майстор
Boyan написа:
Температура на охладителя е именно температурата на охладителя (не на околната среда) ,
а температурата на нагревателя е точно както е написано - температура на нагревателя .
За теб с най простите думи : Нагревател е онуй нещо , с което нагряваме въздуха в помещението .
Колко е температурата на охладителя при "загряването му" с вода 12 градуса и обичайната разлика от 5? Как се смята, мери, с колко и какви термометри, къде се поставят?
Колко е температурата на нагревателя при "охлаждането му" с вода 40 градуса и обичайната разлика от 5? Как се смята, мери, с колко и какви термометри, къде се поставят?
6osi6 - майстор
шоп написа:
6osi6 написа:

Къде е точното му място?
@6osi6, разбира се че има сензор :-D
Въпросът е към Боян, разводнявай и адвокатствай колкото искаш, ще го задам отново.
6osi6 - майстор
a_stoev написа:
ахмаков, сензора на питата по който се управлява вентилатора но кое място е? На входа, в средата или на изхода?
Местата са при режим отопление.
Добър въпрос, но коректността изисква той да бъде зададен и на Боян Спасов.

Къде е точното му място?

Изображение
шоп - майстор
6osi6 написа:
Жалко, че досега не си разбрал :-D
Но то само с теория няма и да разбереш. Трябва и практика....

На много хора, включително и на мен темата е полезна. Питал съм и съм получил много точни и адекватни отговори, напълно безкористно и безплатно.

И за да не е само спам да попитам: каква е разликата между компресори Копеланд серии ZR и ZH?

Кои реално е по-добър за една самоделна ТП вода/вода?
Много ме блазни и инверторно управление, но нямам знанията. Моля, когато Боян е по-свободен да драсне + и - на инверторното управление.
Мисля за една нова ТП на тъста, та събирам инфо и чарколяци.
Boyan - специалист
6osi6 написа:
Попитах, Геотерм колко термопомпи са с тези компресори?
http://www.crc-srl.net/Toshiba/Toshiba_ ... alog_1.pdf
Boyan написа:
Конкретно, колко термопомпи са направили Геотерм с компресори Toshiba двойно роторни серия А 1,2 и 3 - вертикални?
Много ясно е самото заглавие на темата 6osi6 .
Действията на жена ми и по-късно моите също го доказват .
До тук имаме няколко безплатно изчислени схеми на колеги от форума , няколко също безплатни инструкции , консултации на лични и по телефона , 3 подарени компонента за термопомпи .
За колеги от форума е безплатно , и винаги ще бъде .

На въпроса колко Т.П. вода - вода съм направил с този компресор - нито една .
От Т.П. въздух - вода един брой .
От VRV тип една инверторна хладилна камера .
Използвани са , обаче не само компресорите а целите тела тип UDR .
Спрях да ги ползвам и преминах на скролл поради по-безпроблемната работа и значително по-ниската цена .
Boyan - специалист
6osi6 написа:
Въпросът е към Боян, разводнявай и адвокатствай колкото искаш, ще го задам отново.
Защо се изнервяш 6оси6 ? Така звучиш точно като Ахмаков .
Отговорил съм преди много време , когато обясних как работи . Нищо не разводнявам , напротив .
Обяснявам точно , ясно и с картинки , когато съм на кеф да чертая .
Ето линка : http://geoterm.bg/?page_id=7167
На втората фигура съм дал положенията на двата датчика , а по-горе нстройкта на диференциалният регулатор .
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 136

Тема "Термопомпи Вода-Вода - всеки може да си направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: