• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
valio2007 написа:
Понеже във всички системи се говори за отвеждане на въздуха от мокри помещения и кухни, ме вълнува един въпрос.
Как се процедира с конденза по решетки и тръби? Едва ли е приятно да ти капе на главата в кухнята или банята.
Решетките имат дренажна система?
При нормална влажност (40-60%) и нормална температура (>18 градуса) по изходните решетки и тръби конденз не може да се получи.
valio2007 - специалист
2v6 написа:
При нормална влажност (40-60%) и нормална температура (>18 градуса) по изходните решетки и тръби конденз не може да се получи.
При вземане на душ температурата на въздуха едва ли е под 30С , а влажноста над 80%. Тръбите в най-добрия случай ще са около 22-24С.
sonofsyn - специалист
Ами за конденза си има тавичка и конденза се отвежда на сифонен принцип.
denuchi написа:
По интересното в случая е как от 4600 паднахме на 3100 лично на мен това не ми говори добре за един продукт. Човек сваля цената на нещо което не може да продаде и само и само да се отърве от нещо. Не знам не съм запознат от близо с това нямам допир до самата система, може и да е нещо перфектно. Но по начина по който беше представено, на мен лично не ми вдъхва доверие.
Ами падат цените, защото е по добре да продадеш отколкото само да казваш че продаваш.

Bulgaria Therm, благодарим за добрата оферта. Другото на ЛС.
a_stoev - майстор
valio2007 написа:
Понеже във всички системи се говори за отвеждане на въздуха от мокри помещения и кухни, ме вълнува един въпрос.
Как се процедира с конденза по решетки и тръби? Едва ли е приятно да ти капе на главата в кухнята или банята.
Решетките имат дренажна система?
Бори се с изолирани въздуховоди. Също така да има постоянно поток за да изсуши ако се е образувал такъв. Все пак рядко има 100% влажност.
2v6 - майстор
valio2007 написа:
2v6 написа:
При вземане на душ температурата на въздуха едва ли е под 30С , а влажноста над 80%. Тръбите в най-добрия случай ще са около 22-24С.
Възможно е първоначално да се получи изпотяване, докато температурата на повърхностите се изравни с температурата на потока. Изпотяването обаче изчезва бързо след това - както става с изпотяването на огледалото след проветряване на банята.
valio2007 - специалист
Bulgaria Therm написа:
Ами много просто. Първо в Англия пазаруваш през интернет. Винаги цените са по-ниски. Второ там продават хиляди бройки, а в България са продадени 3(три). Като стигна английските обороти и на мене ще ми намалят цената от Vortice. Трето - в инструкцията пише, че за да ти важи гаранцията уредът трябва да бъде пуснат от обучено лице. Четвърто - имаш гаранционен и извънгаранционен сервиз на място. Пето - днес курс продава на Уникредит е 2,319, а не 2,28.
Можеш ли да дадеш малко повече инфо? Например може ли да се управляват вентилаторите и байпаса от външен компютър? Има ли интерфейс за връзка?
Bulgaria Therm - специалист
valio2007 написа:
Bulgaria Therm написа:
Можеш ли да дадеш малко повече инфо? Например може ли да се управляват вентилаторите и байпаса от външен компютър? Има ли интерфейс за връзка?
За сега няма интерфейс за управление от разстояние. Може да си свълиш инструкцията от този линк, където ще намериш всички подробности. Управлението на винтилаторите и байпаса се извършва напълно автоматично в зависимост от външните и вътрешните условия, които се регистрират от апарата.
Линкът е валиден до : 20.03.2011
Файл : Vort_Prometeo_HR_400_bg.pdf

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=3ba9d80f85
valio2007 - специалист
Bulgaria Therm написа:
За сега няма интерфейс за управление от разстояние. Може да си свълиш инструкцията от този линк, където ще намериш всички подробности. Управлението на винтилаторите и байпаса се извършва напълно автоматично в зависимост от външните и вътрешните условия, които се регистрират от апарата.

Благодаря. Очевидно ще може да стане с IR управление за компютър, но е необходим протокола за комуникация между дистанционното и апарата. Поддържа ръчно управление на двигатели и бай-пас от дистанционното както и извеждане на данни от датчиците. Предполагам, че подобна документация не сте искали от производителя?
Bulgaria Therm - специалист
valio2007 написа:
Bulgaria Therm написа:

Благодаря. Очевидно ще може да стане с IR управление за компютър, но е необходим протокола за комуникация между дистанционното и апарата. Поддържа ръчно управление на двигатели и бай-пас от дистанционното както и извеждане на данни от датчиците. Предполагам, че подобна документация не сте искали от производителя?
Връзката между управлението и апарата е радио. Съмнявам се, че производителят ще ми даде подобна информация. Все пак каква е целта, която искате да постигнете с това?
valio2007 - специалист
Bulgaria Therm написа:
Връзката между управлението и апарата е радио. Съмнявам се, че производителят ще ми даде подобна информация. Все пак каква е целта, която искате да постигнете с това?
1.Управление на всичко в една къща от едно място.
2.Отдалечен контрол (интернет)
3.Съобразяване с много повече датчици и различно поведение в различните сезони без намеса на човек

За пример : Лято температура в помещенията 24С, температура на входящ въздух 18С
При повишение на температурата в помещението до 25С постепенно да увеличи потока до снижаването и до 24С.
И ако това не може да се случи при достигане на максимални обороти да се включи охладителен конвектор.
Очевидно, че това няма да се случи едновременно във всичките 7 помещения, които обслужва. Така че е необходима външна намеса с автоматично регулиране на клапите в помещенията, а ако това не е достатъчно и на допълнителни охладителни тела.

Отделно съобразяване с датчици за движение.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "вентилация в дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: