• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vpa - специалист
Като парички какво излезе цялата тази работа? Питам защото и аз мисля за такова изпълнение.
denuchi - специалист
тук много ме затрудняваш с отговора. до в този си вид само 100-на лева. и няколо шишета. но ако започне да се купува и плаща за всичко предполагам 1500-2000 ще отидат. може и нагоре, но под 1500 няма да е.
vanko68 - специалист
Инвестицията направо е смешна на фона на възможностите да климатизира показаното къще.Евала за труда и показаното до тук.Като го пуснеш да работи,да не ни забравиш?Давай някакви конкретни наблюдения и измервания.
Само да вметна,че едно подобно марково изпълнение ще е около 10на хилядарки.
denuchi - специалист
като гледам с какво темпо се работи по и около сондажа май няма да е скоро. излиза че аз имам по голямо желаие да го изпробвам в реални условия от ползвателите на съоръжението. но когато се навърже и дори за първият етаж ще го изкоментирам.
vpa - специалист
Ами като започнеш пусковите работи и ти трябва помагач свиркай. Аз съм две къщи надолу по пресечка преди тази къща. Заедно си копахме сондажите :-D те с машина аз на ръка - те за 2 дни аз за 1 месец :-D .
denuchi - специалист
ще свиркам. само незнам кога ще стане това.
denuchi - специалист
е най накрая вече и в действие. до тази 55 гр. е изпробвах. на отопление и до 10 гр. на охлаждане. а ето и една снимчица като за начало.
vpa - специалист
Колко ток общо всичко харчи на час?
denuchi - специалист
около 5 киловата +- 10%. 10.6 ампера. всичко: компресор и две помпи.
denuchi - специалист
и така да се похваля.вече е пусната в редовен режим на работа. захранва 7 бр. конвектори на обща мощност около 15 киловата, след време ще бъдат закачени още 3 бр. и те с мощност 7-8кловата. поне засега работи по добре от колкото съм очаквал. дори и аз съм учуден малко. имах и посещение от колега от сайта. - малко по точни параметри ще мога да предоставя след като времето стане малко по горещо за летният и ще трябва да изчакате доста за зимният режим. но за сега работи 10мин. и си почива около час. като достига и да час и половина. лек ден на всички тук.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: