• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
catpat - специалист
И аз от месец съм с ТП, но е вода/вода. Хубава работа е, постоянна температура, много съм доволен за сега :o .
Очаквам разход около 300лв, при положение че минали години за ноември и декември имаме по 150лв ток, ми се струва добре.
unicata - специалист
catpat написа:
И аз от месец съм с ТП, но е вода/вода. Хубава работа е, постоянна температура, много съм доволен за сега :o .
Очаквам разход около 300лв, при положение че минали години за ноември и декември имаме по 150лв ток, ми се струва добре.
Колега, тези очаквания за каква отопляема площ са?
kuuuuuul - майстор
catpat написа:
Честито :supz: ,ако може да споделиш и по подробни наблюдения.Надявам се си сложил отделен ел.мер.
catpat - специалист
Отделен електромер, не, но имам мерак да си направя табло като на Феникс :) . Показанията на електромера ми се записват на всеки 24 часа - така правя сметката.
Топля около 500м3 с 20 kW ТП и алуминиеви радиатори. На първият етаж на къщата е на 23гр, а на втория етаж 21гр - трябва да инвестирам малко в изолация :? .
Над 50гр на водата не съм вдигал. Все още ми произвеждат 200л буфер :cry: , като го сложа се надявам сметките за ток да паднат, защото делта Т сега е 13гр.
kuuuuuul - майстор
Делта Т може да намалиш с по голяма скорост на циркулационната помпа.С каква помпа си?Аз ще слагам такъв ел.мер. http://www.ebay.de/itm/330915853769?ssP ... 1436.l2649
има импулсен изход ако ти трябва.
П.П. Предполагам ТП ти е трифазна.
catpat - специалист
Помпата ми е 25-60. Двуетажна къща, ТП е на метър под първия етаж. Отворена система с тръби до радиаторите ф16. Трифязна е, а импулсния изход, как ще използваш?
BTW дойде сметката за тока, точно както ги смятах нещата :supz:
kuuuuuul - майстор
Ооооо,малка е помпата,мойта е 25-80 и е на 3 скорост/190w/ за 1етаж.На котела ми е 25-60 и там е достатъчна но за ТП трябва по мощна,от начало и аз почнах с 25-60 и я смених.Импулсния изход ще свържа към Ардуиното.
catpat - специалист
Разбирам, че е малка, но като работи и върши някаква работа, не ми се вадят пари. Помпата и Grundfos това и е пета зима. По натам ще я сменя.
Ще ми се да почна да подменял радиаторите с вентилконвектори. Нещо да ми препоръчаш.
Последна промяна от catpat на нед дек 22, 2013 12:18 pm, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
Аз съм наслагал вътрешни тела от климатици че тия конвектори много скъпи :x не съм имал работа с тях и не мога да дам акъл :sad:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Термо помпа въздух-вода на Kuuuuul" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: