Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pepiko - напреднал
Моля ако някой знае да ми каже, как се спират кранчетата на питата при компресора на климатика така че фреона да остане. Искам да го демонтирам и после ще извикам фирма да го монтират. Отсрани има две гайки като чашки те ли се развиват и вътре друг болт се навива за да се спре фреона или кво ??? БЛАГОДАРЯ !!!!!
vidrata - специален-специалист
Не става така бе човеко.Не можеш сам.До колкото знам трябва някакво устройство за вакуум и т.н.Знам че искаш да спестиш парици за демонтаж ама мисля че няма да стане.Ще се набуташ повече.Като затвориш кранчетата къде мислиш ще отиде фреона между тях и вътрешното тяло? Не прави глупости.
denuchi - специалист
ако имаш манометри можеш да се справиш и сам почти, но ако не извикай си някоя фирма.
filbig - специалист
При демонтаж, го пускат на охлаждане и така отивал фреона във вътрешното тяло и тогава спират крановете. Но ако намериш някой монтажник ще ти го направи в извън работно време за някоя двайсетуна - примерно :-D Успех!
filbig - специалист
Това което ми казаха монтажниците беше, че при пускане в студен режим се събира фреона във вътрешното :-D
EDI - майстор
Във външното се събира, във вътрешното има само топлообменник.
denuchi - специалист
във външното се събира. затваряш крана на тънката тръба, поставяш манометри, пускаш на охлаждане гледаш намометрите като се вакумира около 0 бара но не под нулата, спираш от контакта и веднага затваряш крана и на другата тръба и си готов.
filbig - специалист
Ами съжалявам- или са ме излъгали монтажниците или и те разбират от климатици колкото мен. И не ми слагаха манометри въобще, само го пуснаха на студено да бачка и спряха крановете и ми взеха 50 кинта за демонтажа и не искаха да ми дават бележка, ама стана караница и дадоха документ- климатика беше в гаранция все пак.
sek.1 - специалист
По повод гаранцията моите климатици са Осака с три години гаранция като ги монтираха техниците казаха че трябвало всяка година около датата на монтажа да извършат гаранционен преглед на машините който се плащал от мене за да важала гаранцията :shock: но миналата година не дойдоха обадих им се по телефона казаха че са пропуснали датата защото имат много работа и ще ми се обадят ........ друг път и въобще не се обадиха повече като гледам и тая година вече с десетина дни подминаха датата и никой не се обажда та май ще трябва да им влизам в офиса им като в каубойска кръчма :barb:

Тема "демонтаж на климатик помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: