Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
докера - специалист
В друг раздел бях пуснал тема за проблеми със съседите заради шум от климатик .
В момента се мъча да ги убедя да го преместят челно на едната колона , та при евентуално тяхно съгласие сигурно ще се наложи удължаване на тръбите с около 2м. , за да не пробиват нова дупка.
Въпросът ми е как се снаждат тръбите за тази цел - с конектор или ще се наложи запояване ?
Моля , ако някой е наясно с подробностите , да ми разясни !
Благодаря предварително !
EDI - майстор
Тръбите се удължават чрез газопламъчно заваряване.Едната се разширява с дорник, след което другата влиза в нея и се заварява с припой.
докера - специалист
А с някакъв фитинг вариант няма ли ? Например в газова уретба за отопление на пропан съм виждал връзка с нещо като муфа с два кухи болта в краищата , като в краищата на медните тръби , които се снаждаха , имаше месингови уплътнения тип "леща" . Когато се натегнат болтовете , те съответно мачкат месинговите уплътнения и връзката е готова.
Този вариант не е ли приложим и при тръбите на климатик ?
EDI - майстор
При климатиците има високо налягане и изисквания за здравина на връзката, но е възможно да стане и с фитинги.По принцип не е допустимо да се свързват телата с прекъснати тръби, независимо то вида връзка, но в България се практикува.
докера - специалист
Във фирмата , в която работя , за изпитание на здравина на тръби за нефтената промишленост се ползва хидравлика , която е под налягане 300 и 700 атм. Връзките от хидростанциите до хидроусилвателите и буталата е със стоманени тръби , които са свързани точно по този метод , като разликата е в материалите , естествено :-D . При тях "лещите" са стоманени :wink:
hladnia - специалист
[quote="докера"]А с някакъв фитинг вариант няма ли ?
Да приложим е но при условие че системата ще се раз херметизира и наново вакуумиране техника който ще свърши това предполагам че ще е по лесно и по сигурно да запой тръбите .

Тема "Удължаване на тръбите на климатик - как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: