• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Revenge - помощник
Малко е странен моя въпрос, но все пак да го задам :)
Имам японски стар климатик от 91, ако се съде от оскъдната информация в нета. Интересува ме как мога да разбера със сигурност дали е инверторен. На дистанционното пише "Inverter" а малкото информация в нета е само на япоснки. Явно само там се е продавал този модел.
Климатика е: Fujitsu AR-SA1
velsi - Почетен майстор
Щом пише, че е инвертор бъди сигурен, че е така. Това да не са китайците дето пишат всичко срещу заплащане.
Ето така се пише инвертор на японски: インバーター Ако имаш нерви - търси. :-D

P.S. А ти сигурен ли си, че АR-SA1 не е модела на дистанционното?!
Revenge - помощник
Дам това е модела на дистанционното :)
Климатика е as22shr и google-то връща "цели" 4 резултата всичките на "най разбираемия" за мен език ;)

Тов дето ми го прати не го виждам по климатика и дистанционното :), притеснява ме това че пише inverter само на дистанционното затова се чудя дали няма как да разбера нещо по начина му на работа или нещо подобно ;)
velsi - Почетен майстор
Как да ти кажа като и аз съм си задавал този въпрос. Аз също имам дърт Дайкин, който се води инвертор и за него също няма никаква информация. Е не чак толкова дърт като твоя. Например никога не духа студено след като е достигнал зададената температура. Намаля вентилатора, намаля температурата на изходящия въздух, понякога дори спира да духа за малко. (говоря за режим отопление). Чувал съм често да се оплакват собственици на конвенционални климатици, че духат ту топло, ту студено. Може би това е признак, но не съм сигурен.
Revenge - помощник
Аз имам и още един проблем дистанционното е изцяло на японски освен цифрите :) И го карам малко на сляпо има един йероглиф дето е червен по това разбрах че е за топло има съответно син за студено ... Общо взето не знам на какъв режим работи ...
velsi - Почетен майстор
Този проблем може да се разреши. Искам обаче снимка на въпросното дистанционно, че да не се окаже, че съм си играл да превеждам някое друго. Това ли е?

Прикачен файл

450x600-2007090800042.jpg
450x600-2007090800042.jpg (37.06 KиБ) Видяна 5424 пъти

Прикачен файл

450x600-2007090800041.jpg
450x600-2007090800041.jpg (20.75 KиБ) Видяна 5424 пъти
Revenge - помощник
Да абсолютно същото е :) скоро се пробвах да го снимам ама бях попаднал доста скапан апарат и снимките не струваха тези са идеални ;)
velsi - Почетен майстор
Абе не са баш много идеални, защото са малко размазани и йероглигите не си личат добре, но не намерих по-качествена снимка. Ако го снимаш по-качествено и малко по-отблизо ще ти кажа кое за какво е.
Revenge - помощник
Е моите бяха доста по зле, ще потърся някои по хубав апарат и ще ги снимам:). Как смяташ да ги преведеш, да не смяташ да ползваш преводача на google?
velsi - Почетен майстор
Не бери грижа за това, пък и повечето надписи са еднакви и вече ги знам.
  • 1
  • 2

Тема "Японски Климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: