Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Значи климатика го купих 12000BTU но като му примерих консумацията с ампер клещи излиза че е 3,8A това е равно на 800-900max W а трябва да е 5,5A което е равно на 1,2Kw излиза че консумира колкото един 9000
BTU аз платих за 12000BTU а получих по малко нормално ли е за SAMSUNG AQ12NSAN
EDI - майстор
При какви температури го мери.Няма да те тревожа, че тотално си сгрешил с марката, но е така.САМСУНГ от 4 години не са направили свястна машина и покупката е лотария.При ниски температури топлоотдаването е ниско и управлението на компресора намалява и консумацията, за да не се претовари компресора.
ilhanteh написа:
Значи климатика го купих 12000BTU но като му примерих консумацията с ампер клещи излиза че е 3,8A това е равно на 800-900max W а трябва да е 5,5A което е равно на 1,2Kw излиза че консумира колкото един 9000
BTU аз платих за 12000BTU а получих по малко нормално ли е за SAMSUNG AQ12NSAN
Когато измерих консумацията на САМСУНГА температурите бяха някъде 15-20 градуса, след един месец си купих BEKO BKC121 12000BTU
и като сравних консумацията, бекото консумираше 5,6 A колкото трябва да е по документация 1,2Kwh.
EDI - майстор
Тоя вмодел на САМСУНГ излиза в много малко сайтове, но като гледам му дават 1,2 консумация на охлаждане.Възможно е причината да е защита от прегряване н акомпресора, но не съм сигурен.Викай сервиза да го проверят.Когато монтираха, не ти ли премериха консумацията, това по принцип си е задължително за добрите монтажни фирми.Я виж пак етикетите, да не са ти доставили 9-ка.
Обадих се на фирмата която ми го монтира, казах им за проблема и те ми казаха, че не е проблем но ме съмнява да са ми сменили компресора, защото фирмата монтажник ми го достави когато го купих от техномаркета.

Тема "SAMSUNG AQ12NSAN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: