Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bgl3 - помощник
Искаме да се измести външното тяло на климатика извън терасата, но проблем е това, че около нея е скат. Видях на съседна кооперация монтирани върху скатен покрив климатици и ако някой е правил подобен монтаж нека сподели, иначе остава комина над терасата, но тогава ще има и местене на тръби вътре в апартамента, което не е чак толкова работа но ако може и без това да се мине. Повече си мисля, че ако замръзне климата отвън няма да мога да го размразя ако е на комина.

Прикачен файл

IMG_3766.JPG
Климатика както е в момента
IMG_3766.JPG (71.12 KиБ) Видяна 11021 пъти

Прикачен файл

IMG_3768.JPG
Терасата отпред
IMG_3768.JPG (88.01 KиБ) Видяна 11021 пъти
hladnia - специалист
bgl3 написа:
Искаме да се измести външното тяло на климатика извън терасата, но проблем е това, че около нея е скат. Видях на съседна кооперация монтирани върху скатен покрив .Повече си мисля, че ако замръзне климата отвън няма да мога да го размразя ако е на комина.
Един от начините да прихванеш сойките за парапета но за да не предава вибрации трябва да сложиш тампони със два независими болта. Другия начин да направиш стойки според наклона на ската но проблем ще е захващането за ската (уплатняване със силикон около дупките)
Изображение
Последна промяна от hladnia на чет авг 13, 2009 9:57 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
В Хилти се продават планки и шини на принципа на Лего ,от които да си сглобиш подова стойка със съответния измерен ъгъл. А дупките ще уплътниш с битумен силикон ( мастика).
http://www.hilti.com/holcom/modules/prc ... OID=-29627
Моето мнение е да не рискуваш с монтаж на парапета,мидеята си е шумна и с доста вибрации,които и с тампони ще се предават по парапета.
bgl3 - помощник
Да, шумна е наистина. Аз вече съм сложил тампони с независими болтове м/у нея и стойката за стена. Още при първоначалния монтаж казаха, че ако е на парапета ще има много вибрации затова и остана на стената вътре в терасата. Мисля дори сам да направя стойките и монтажа им върху покрива а да викна монтажници само да преместят тялото и да удължат тръбите, както и да презаредят с фреон. Покрива би трябвало да е с ОСБ, вата и бетонна плоча. Какви дюбели мислите, че са удачни за захващане на стойката за покрива?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нали искаш да правиш навес? Монтирай климатика на страничната стеничка на навеса.
bgl3 - помощник
Много малка ще се получи, няма да я правя веднага с навеса може би, а и не съм мислил от какъв материал ще е. Обаче климатика мисля да не го ползвам толкова за отопление както досега - ще монтирам конвекторни радиатори. Макар, че две зими изкарахме с климата за отопление, като втората вече и с бебок :-D . Именно затва искам да сложа и радиатори обаче - да го няма това подухване от климатика. Така, че може и варианта с монтаж на комина отгоре да остане, но ще видя жената дали ще разреши "леко" разкъртване за да се преместят тръбите отвътре . . . :roll:
pac_ - специалист
bgl3 написа:
Много малка ще се получи, няма да я правя веднага с навеса може би, а и не съм мислил от какъв материал ще е. Обаче климатика мисля да не го ползвам толкова за отопление както досега - ще монтирам конвекторни радиатори. Макар, че две зими изкарахме с климата за отопление, като втората вече и с бебок :-D . Именно затва искам да сложа и радиатори обаче - да го няма това подухване от климатика. Така, че може и варианта с монтаж на комина отгоре да остане, но ще видя жената дали ще разреши "леко" разкъртване за да се преместят тръбите отвътре . . . :roll:
Каква Ти е "Мидеа"-та 9-ка?12-ка?Какъв модел е?Доволен ли Си от нея(работа,консумация,шум)?Става ли за отопление?
А колкото до въпроса Ти - не рискувай с монтаж на комин! Не знаеш кой го е правил и какво е спестено от него.Гледам нависоко си.Да не видиш някой ден климатика да минава край терасата на път за надолу! :lol: (дано да не става!) Лоша идея!На комин навремето не даваха и антени да се слагат!Комина е само комин!Не рискувай а измисли нещо друго.А ако е в терасата , какво пречи? Ще я затваряш ли?По-добре е отстрани на ската или пред терасата.Но май на ската на нивото на терасата е по-удобно и за обслужване и ремонт.Трябва обаче да намериш отдолу здрава греда или ако е бетон по-дълги анкери ф10 или ф12 поне 100-120мм.Можеш да ползваш старите стойки,само ще се преработят малко или по-добре нови от У-профил или правоъгълна кутия20/30/2,5мм,грунд,боя(може бяло 3в1на "Оргахим") и Си готов.после само удължаваш външно тръбите(ако не е дълго трасето може и да няма нужда от дозареждане с фреон) и Си спестяваш"досадното мрънкане" :? ако "разкъртиш малко вътре"! Това е! :prost:
bgl3 - помощник
Климатика е Midea MSV1-12HR/QB8F http://www.dekom.bg/?page=product_detai ... nceID=3878. Става за отопление но не очаквай да си по къс ръкав - ние по принцип я взехме само за да се охлаждаме но се оказа че може и да топли нелошо. Работи и при -15 градуса но не може да духа толкова топло като при 0 градуса. Така както е монтирана в момента на северозападна стена в ъгъл - и двете зими по веднъж съм я спирал за да ИЗКЪРТЯ леда от нея и под нея. Редовно си ръся и с морска сол отдолу че такива ледове се образуват . . . Според мен е от местоположението - след като я преместим ще се проличи. Сметките за ток според мен са много приемливи като се има предвид, че като я пуснем началото на ноември и я спираме края на март. С бойлера и един маслен радиатор сметките са - октомври и ноември по 60 лв, декември, януари и февруари по 172 лв. И една духала от началото на декември всяка вечер по малко за да стоплим повече докато изкъпем бебока :-D .

Иначе и аз съм за това климата да е на ската отстрани на терасата. Мисля дори да намеря фирма с опит в монтажа на скат - така или иначе ще им плащам за да удължават тръбите и да местят външното тяло.
filmatoplo - майстор
Той гори ток колкото крушка - браво . :)
bgl3 - помощник
Е не е колкото крушка, но ако се ползва разумно и не се очакват чудеса от нея си харчи колкото пише на етикета.

Тема "Местене на външно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: