Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kireto1 - специалист
Здравейте отново на всички.
Спрял съм се на един от двата ПРОМОЦИОНАЛНИ климатика за 30 кубиково помещение ( спалня ) ,
на първи етаж ,източно изложение ,с ПВЦ дограма , външна изолация и вътрешна на пода.
Кой от двата да избера
Panasonic 9GKE 469 лв.в Mr Brikolage ( предполагам без монтажа )
ELECTROLUX EXS 09HC1W 599 лв в Технополис ( с монтажа )
В кухнята съм с една пак Промоционална 12 Panasonic и горе долу съм доволен
Дали да не си взема пак 12 в спалнята или ще ми е по дискомфортно?
vanko68 - специалист
За спалнята си трябва по-тих климатик,все пак там се спи.Колко е макс.бюджет,който можеш да си позволиш?
kireto1 - специалист
От поста ти ми става ясно че нито един от двата не ти харесва :?
Около 650 лв
vanko68 - специалист
Позна от гледна точка на това,че Електролукса е куча марка,а Панасоника от тази серия UW,предполагам е този твоя на тая цена, не топли добре под -5°. Ако ще се ползва само лятото,става,добър е за това.Но ако ще се топлиш зимата,май ще спите на студено.
Ако успееш да донадиш 150 лв,ти предлагам Дайкин FTYN 25 G ,клас АА,доста по-тих от Панасоника и Елекролукса,гарантирано си топли при ниски температури,гаранция 6 години.Или Фуджи 9 UC.
kireto1 - специалист
Ще го ползвам предимно за отопление.Но колега ти ме хвърляш от "опел" на "мерцедес " ами даи някой фолцваген.
Все пак незнам за какъв дайкин говориш ама те гонят 1000 лв.
vanko68 - специалист
Ето за този ти говоря,само че моите цени са по-добри:
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... yn_ryn25gx
Моето професионално мнение е,че някакви допълнителни 150 лв спрямо тези 650,които си заложил,не е колосална разлика.При положение,че получаваш изключително качество,надеждност,икономичност,марка и каквото там се сетиш,мисля,че можеш да си го позволиш.Все пак става въпрос за дългосрочна инвестиция,а не за някой миксер или тостер.
Ако все пак си ограничен в парите ,по-добре едно GREE 9 BP.Oколо 500 лв е,сравнително тих,клас АВ,и си топли безпроблемно при ниски температури.
zmeios - специалист
Сега тука сигурно ще ме подгонят че правя реклама, обаче... !!!

Електролукса за нищо на света - те не са производител, само бранд-ват, и няма как да знаеш / знаем кой ВСЪЩНОСТ е производител.

За Панасоника ще кажат колегите. Аз не съм монтажник и нямам вкъщи Панасоник. Но в офиси съм ползвал и не съм впечатлен.

На твое място бих ръгнал една конвенционална Мидеа. Цените са ниски. Ще ти останат малко пари от бюджета, които да вложиш в следните супер важни неща:

1) Квалифициран монтаж (а не ония мърльовци с трите леви ръце дето монтират от името на големите вериги, без вакуумиране, без манометри). Пиши на ЛС ако имаш нужда от препоръка за добра монтажна група в и около София.

2) Една обикновена духалка, с която да си помагате в онези 20-тина дни през зимата, когато температурата пада под -10 и климатика ще види зор. (имай предвид, че не само Мидеата ще види зор под -10, а и другите, които си изредил)

Предимства? Евтино, надеждно, и за Мидеите има отличен сервиз и всякакви резервни части. Плюс това, Мидеа е една от малко марки (заедно примерно с Хайер), от които като купиш евтин климатик, вероятността да ревеш е разумно малка. Сравни това примерно с един Самсунг - от две бройки, едната задължително се чупи всяка година.

Недостатъци? Малко по-шумен е (но не чак толкова), и духа на on/off режим, не като инверторите - плавно. Но тоя втория проблем ще го имаш със всички не-инвертори, а като гледам нямаш бюджет за инвертор.

Отново повтарям изключителната важност на кадърния монтаж. Никога, при никакви обстоятелства, не икономисвай от монтаж и профилактика!

П.С. Сега виждам, че си от Бургас, т.е. не мога да ти препоръчам монтажна група. Сигурен съм обаче, че тук сред форума ще намериш други адекватни препоръки.
dundurma - специалист
послушай ванко68.този климатик,който ти е показал го има в магазина на кръстовището на новата поща.собсвеника ми е комшия,а монтажната му група не е от вчера
pac_ - специалист
Абе хора,човека е с ограничен бюджет!Ако ще взема тези промоционалните,по-добре е да вземе "Мидеа"-та.Доста такива Съм монтирал и само един имаше проблем,но вината повече беше наша.Има една "Мидеа" в един магазин която работи 6 години нон-стоп без проблем.Не искам да кажа,че само тя работи а ,че е една от работилите доста време и още е здрава и я ползват яко!"Мидеа"-та се оказа доста здрава марка в по-народния клас!А и сега цените са много добри в момента.А и колегата е прав за сервиза.От "Магнум" Са Си оплели здраво кошницата!"Gree" също не са лоши.Но от тях знам2,3 само.Но пък имам монтаж на чилър"Gree"(правихме го във старата фирма) който си работи без грешка.Казвам това,защото го виждам всеки ден на съседната кооперация.Там е и работи.Ако трябва да се избира,по-добре "Мидеа" отколкото"Daikin",защото това не е онзи"Daikin",който знаем от преди.Останало е само името,навяващо приятни спомени.Новите модели не са като старите.Извинявам Се ако някой е засегнат!Това е Мое мнение.Колегата Сам да Си избере.Наздраве на Всички!!! :prost:
vanko68 - специалист
Абе,пич,като не си в час,по-добре да не изказваш мнения,защото ставаш смешен.Дайкина не бил това,което е бил ?????? Ти върху колко Дайкина имаш наблюдения,щот виждам коментари само за Мидея от твоя страна до момента.Една промивка не знаеш каксе прави,но да плюеш по марка като Дайкин можеш.Не се изказвай повече неподготвен и не заблуждавай четящите тук в този форум.

Тема "Кой от двата да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: