Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
Колеги,какво е мнението Ви за собственоръчно изработените вакуумпомпи(за - против)? Кой с каква работи за битова климатизация? :-k
vanko68 - специалист
Какво значи "собственоръчно изработена вакуумпомпа" ? Ако питаш за компресорче от хладилник,използвано за такава-става,но вакуумира по-бавно от оригиналните.Имам вакуумметър и съм сравнявал постигнатия вакуум,няма разлика от него и едностъпалната такава вакуумпомпа. Само двустъпалната,ясно защо,прави по-добър вакуум.Компресорчето даже можеш да го ползваш като компресор да надуваш системата,ако има пропуск отнякъде.
Само че не е "професионално" пред клиентите да се изтъпаниш със стар компресор от хладилник,от който стърчат всякакви кабелаци и релета.Освен това ако е от ползван хладилник,обикновено е амортизиран и не прави такъв вакуум като нов.
pac_ - специалист
Става въпрос за вакуумпомпа от компресор за климатик или от компресор за хладилник/физер?Имаше спор с колеги,че не можело добре да се вакуумира и имало остатъчна влага,което не било много фатално за R22 но за R410A оказвало влияние на работата на машината и тя се скапвала по-бързо?Все пак няма да вакуумираме в дъжд.Познавам доста колеги които работят с правени вакуумпомпи.Предполагам,че се вакуумира по-дълго време?А за това,че пред клиента не е много приятно да Се появиш с такава е вярно,но може да отидеш с много скъп инструменти да не Се справиш по-добре от колегата с "компресорчето",който знае какво и как да го прави.Ти какво предлагаш като варианти? Благодаря Ти предварително! :?
vanko68 - специалист
То в поста ми си личи ясно.Става и с такава,но вакуумирай повече.Само че нов компресор за хладилник е 100 лв,а оригинална помпа е 200 -220.Не е чак толкова много разликата.
pac_ - специалист
Предложи модел,марка,цена?От къде мога да купя?
vanko68 - специалист
http://www.frigochem.com/
Магазина е в Пловдив. На сайта има адрес и телефон.
Работят и с куриерски фирми.
53 вакуумпомпа - едностъпална 170 лв
54 вакуумпомпа - едностъпална Артико 195 лв
55 вакуумпомпа - двустъпална 245 лв

http://www.frigocommerce.com/index.php? ... version=13

Вакуум помпи

Модел Степени Капацитет Вакуум Pa/Microns Мощност ел-мотор Мотор обороти Масло (ml) Тегло (кг)
Цена (лв)
дистрибутори клиентска
TW-0.5A 1 1 CFM 10 / 75 1/8 hp 1440/min 160 6.95 90.00 99.00
TW-1A 1 2 CFM 10 / 75 1/6 hp 1440/min 220 7.05 100.00 110.00
2VP-0.5C 2 1 CFM 5x10-¹/50 1/4 hp 1440/min 250 7.3 180.00 198.00
2VP-1.0C 2 2 CFM 5x10-¹/50 1/3 hp 1440/min 250 13 210.00 231.00
2VP-2.0C 2 4 CFM 6.7x10-¹/50 1/2 hp 1440/min 480 20.3 360.00 396.00

* Цените са крайни, с включен ДДС.
pac_ - специалист
Ок' Мерси за помоща. :2thumbs:
filmatoplo - майстор
Най добре е да си купиш една чисто нова от магазина с гаранция и си работи с нея и си пей :wink:
pac_ - специалист
Купих нова от "Фригохим" Пловдив.Става въпрос за "Favorcool"2VP-0.5C -двустъпална,капацитет-1 CFM,вакуум-5x10-¹/50 ,ел.мощност-1/4 hp ,обороти-1440/min ,масло-250 ,тегло-7.3 .До тук добре,но като я ползвях за пръв път забелязах,че ако е отворен крана на манометричния блок към помпата,при изключена помпа ,изтърва вакуума .Пробвах и със стария изпитан начин -компресора(изключен)-държи вакуума!Въпроса Ми е към vanko68 а и към всеки,който иска да помогне,дали това е нормално за вакуумпомпата?Не Съм имал възможност да видя такава отворена за да знам как работи?Все пак нямат ли вътре някакъв дори малък възвратен клапан?Уж двустъпална а като я изкюча се чува леко припукване вътре, почва да изтърва и манометъра се връща на "0"? :?

Тема "Въпрос за вакуумпомпите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: