• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
сола 180 - специалист
Здравейте майстори.
Ето какъв е проблема, значи тоя климатик го сложиха преди седмица и сега бера ядове.Вън е 15 градуса, а пущиняка замръзва :? :? :? .
Значи работата му се заключава в следното, духа 20 мин топло, външното тяло замръзва частично и оня гад започва да духа вътре студено за да си размрази леда от вън.И така в стаята не може да стане повече от 20 градуса .Някой ако има идеи да помага.
Не е слаган от сервиз и затова няма гаранция.
Ето и снимка

Прикачен файл

Осака.jpg
Осака.jpg (71.29 KиБ) Видяна 7126 пъти
Последна промяна от сола 180 на съб дек 12, 2009 3:56 pm, променено общо 3 пъти.
EDI - майстор
Като гледам, фреона му е малко.
zmeios - специалист
Ми като не е слаган от сервиз, сега ще бъде пре-сложен от професионалист, като бъде предварително вакуумиран и допълнен с фреон. Което питащият ще трябва да заплати допълнително. На цена, по-висока от стойността на първоначалния монтаж. И без гаранция, че всичките водни пари, навлезли в тръбния път при първоначалния монтаж, ще излязат навън (щото веднъж като попаднат там, вече само Господ може да помогне)

Следващия път като си счупите някой крак, не ходете на доктор - монтирайте си пирон в крака сами! :-D Не е толкова трудно, какво пък - само трябва да резнете костта, да сложите пирона и да зашиете. Няма смисъл да давате грешни X лева, щом можете собственоръчно...
zdux - специалист
познат проблем.....при мен беше нео........реших го като го преместих на южна стена в детската.......а за всекидневната взех mitsubishi.....а и фреона ти е малко.
dundurma - специалист
както ванко68 бе писал в една тема-МОНТАЖА И ГАРАНЦИЯТА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА.ако проблема е в климатика-гаранцията в българия е минимум 2 години.........................и за БОГА СТИГА МИДЕИ,ОСАКА И БАЙ МАНГАЛ......................КУПУВАЙТЕ КАЧЕСТВО
vanko68 - специалист
dundurma написа:
... и за БОГА СТИГА МИДЕИ,ОСАКА И БАЙ МАНГАЛ......................КУПУВАЙТЕ КАЧЕСТВО
Жив да си,дано те чуят ...

сола 180 - ако Оса-аката има външен датчил за дефроста,той винаги е монтиран ниско долу,точно в зоната със скрежа,затова и се лъже да размразява често.При всички положения козата (осаката) си сака пръч,и то кадърен...
сола 180 - специалист
Благодаря момчета ама малко съм се объркал днес от бързане ама то едва ли има значение.Климатика е Мидея.

Змейос разбрах , че слагаш климатици ама не бъди така груб.Ще си платим гяволъка и без твоя злобен коментар.Мерси все пак.
zmeios - специалист
сола 180 написа:
Змейос разбрах , че слагаш климатици ама не бъди така груб.
Представа си нямаш колко си далече от истината. Софтуер правя. А коментара ми е "злобен" защото съм се нагледал на булгаристанския подход "язе сичко сам си мо'ем"

П.С. Ползвам активно (в София) и скъпи климатици, и Мидеа обикновен on/off. Доволен съм и от двата варианта като съотношение цена/качество. Отношението "щом е евтин, значи е тесла" е мноооого пресилено. Но виж, професионалният монтаж няма алтернатива.

П.П.С. Група селски типове, хванати от гората и монтиращи климатиците на "Тесломаркет" не се броят за професионалисти. Ако не ти продухат тръбите с азот при монтажа - мрънкай. Ако не извадят вакуум помпата "щото нема нужда, сега времето не е влажно" - направо шутове в за*ниците и да се връщат в селото, от което са дошли да "пичелят кинтье." Същото действие извърши и ако ти доливат фреон "по маномьетъро", а не претеглят на везна предварително изтегленото налично количество.
velev-klima - специалист
zmeios написа:
сола 180 написа:
Змейос разбрах , че слагаш климатици ама не бъди така груб.
Представа си нямаш колко си далече от истината. Софтуер правя. А коментара ми е "злобен" защото съм се нагледал на булгаристанския подход "язе сичко сам си мо'ем"

П.С. Ползвам активно (в София) и скъпи климатици, и Мидеа обикновен on/off. Доволен съм и от двата варианта като съотношение цена/качество. Отношението "щом е евтин, значи е тесла" е мноооого пресилено. Но виж, професионалният монтаж няма алтернатива.

П.П.С. Група селски типове, хванати от гората и монтиращи климатиците на "Тесломаркет" не се броят за професионалисти. Ако не ти продухат тръбите с азот при монтажа - мрънкай. Ако не извадят вакуум помпата "щото нема нужда, сега времето не е влажно" - направо шутове в за*ниците и да се връщат в селото, от което са дошли да "пичелят кинтье." Същото действие извърши и ако ти доливат фреон "по маномьетъро", а не претеглят на везна предварително изтегленото налично количество.
Много точно казано всичко в този пост. :respekt:
filmatoplo - майстор
При монтажа на моя Самсунг -имаше вакум помпа с манометрите дори преди 12 години - помпата приличаше на компресорче от хладилник .
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Мидея 12-решен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: