Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
hermit - специалист
Здравейте,
Ако наскоро са ви монтирали климатик и работата е свършена добре, моля споделете коя е фирмата. Мисля, че това ще е полезно и за други. Проучванията ми показаха, че е масова практика монтажът да не се извършва както трябва.
Внимание!!! В "правилно извършен монтаж" включвам:
1. Използване на вакуум-помпа (ама не компресор от хладилник);
2. Използване на манометър, по който добре може да се отчетат -100 kPA.
3. Монтажниците да са запознати с инструкциите за монтаж, ако не на конкретния модел климатик, поне на типичния за дадената фирма модел.

Моля не обяснявайте защо използването на вакуум-помпа е "абсолютно излишно" или го направете в отделна тема.
Отделна е и темата "за толко малко пари к'во искаш повече, бъди благодарен", "в Англия взимат 300 паунда" и т.н.
kuuuuuul - майстор
Моя го монтира vanko68 и съм много доволен.
velev-klima - специалист
Това за кой град става дума не си написал?А това са задължителни операций при монтажа.
mitko414 - специалист
Дали не е по-удачно темата да се преименува на "Търси се правилната фирма за продажба и монтаж на климатик", защото много често ако монтажа не е извършен от продавача, гаранцията отпада?
vanko68 - специалист
Изобщо няма такова положение.Не се връзвайте на голите твърдения на тъпи продавачи. В закона за защита на потребителя ЯСНО е казано,че гаранцията се поддържа от ТЪРГОВЕЦА (продавача).Никаде и дума не става за монтажна фирма или сервизна група.Продавача е длъжен да си осигури сервизиране на това,което продава.В случай на проблем се обръщате към продавача,дори да ви е казал обратното. Продавача ЗА НЕГОВА СМЕТКА осигурява демонтажа,транспортните разходи или ремонта на повреденото.Тоест той си плаща на сервиза,осигуряващ му ремонта.
Справка тук:
http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf
Аз също продавам и монтирам климатици и лично се запознах с този ЗЗП.
sstefanov - майстор
На мен миналата година ми ги монтираха Роял Електроникс, 4 бр, без проблеми!
Вакуум помпи и т.н.
Доволен съм.
hermit - специалист
velev-klima написа:
Това за кой град става дума не си написал?А това са задължителни операций при монтажа.
Конкретно мен ме интересува за София. Пропуснах тази подробност с идеята да бъде споделяна тук информация, касаеща и хората от други градове. Мисля, че и за други би било полезно да се състави тук нещо като "позитивен списък" на фирми за монтаж.

Специално моят климатик е инверторен Самсунг. Станалото - станало, по-късно разбрах за репутацията на климатиците от тази марка. Ама поне монтажът да е коректно направен.
mitko414 - специалист
hermit написа:
Специално моят климатик е инверторен Самсунг. Станалото - станало, по-късно разбрах за репутацията на климатиците от тази марка.
Още не е късно. Може да продадеш климатика, естествено с известна загуба и да си купиш друг. Ако бюджета е ограничен, по-добре вземи конвенционален, но качествен.

За монтажа: имам непреки впечатления от vanko68, ето в тази тема може да видиш как работи.
моите климатици ги монтира фирма "вентотерм клима". много съм доволен.момчетата определено са добри, работят бързо и чисто и си разбират от работата. работят само с качествени материали няма да ви излъжат. на мен ми направиха отстъпка защото си монтирах 3 климатика. телефона е 0885447774 йосиф христов

Тема "Търси се правилната фирма за монтаж на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: