• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
в новата баня,която ми правиха затворих около 70 см. мръсна канализация в пространството,която се получи между тавана и картона.не се получава никаква вентилация и конденза текна през луничката.отначало мислех,че са ме наводнили,но днес махнах луничката и се е получило точно това.та на въпроса-банята има две външни стени.какъв ще бъде най-безболезнения вариант на проветрение на това пространство :? :?

Прикачен файл

011 [800x600].jpg
конденза е в горния десен ъгъл,където се намират скритите тръби
011 [800x600].jpg (66.97 KиБ) Видяна 4013 пъти
vanko68 - специалист
С две малки вентилаторчета,свързани заедно с този на снимката.Едното да вкара въздух горе над тавана,другото да го върне обратно. Това второто да е наблизо до главното от снимката,за да може да смукне изпаренията и да ги изхвърли навън.
Вариант с някакви решетки и да се надяваш на естествената циркулация на въздуха през тавана.
citrofen - специалист
А защо не покриеш тръбата с някаква изолация, за да не кондензира?
Изолации за тръби, бол! :)
dundurma - специалист
citrofen написа:
А защо не покриеш тръбата с някаква изолация, за да не кондензира?
Изолации за тръби, бол! :)
не ми се прави тавана отново.
мислех си за 2 отвора на самите стени,но над гипскартон и да скрия отворите от външната част с решетки..................но все пак ще трябвали и отвор с решетка на картона :? :?
laki1968 - специалист
може и да не е конденз,мн.тръби съм затварял така и не са ми се обаждали за рекламации :?
dundurma - специалист
laki1968 написа:
може и да не е конденз,мн.тръби съм затварял така и не са ми се обаждали за рекламации :?
да но проблема се получи месец и нещо след ремонта,отгоре живеят хора,а преди да се затвори тавана с картона седя около седмица и нямаше течове или нещо подобно.
ако не пробивам стените над картона,а сложа само отдушници на самия картон ще има ли ефект :? :?
pipbel - майстор
dundurma, при тебе мисля са 2 варианта за решение на проблема.
1-я е вентилация, който се обсъди по-горе
2-я е - да направиш истинска пароизолация (ГК Не е!)
За целта трябва да направиш друг таван - с пластмасови плоскости.
Може и без да махаш стария, стига да ти позволява височината.
Аз лично така направих.
А в затвореното пространство наредих и 5 см фибран
dundurma - специалист
pipbel,защо е нужна пароизолация :? :? :? проблема е от тръбите-конденза,а и забравих да кажа че банята още не е използвана нито веднъж.............само веднъж или два пъти съм хвърлял ХАЙВЕРА :lol: :lol: :lol:
Чаро - Акълия
Ха-ха... :lol: не е от хайвера.
Според мен не е конденз ! Няма никаква логика. Дори да тече вода по тръбата на съседите (предполагам е подовия сифон на горния етаж?)
тя ще е топла. Нали не се къпят със студена вода? А смата тръба е ПВЦ, нали?
Сигурен ли си, че при монтажа на ГК не е закачена въпросната тръба. Дали с винт, дали с разместване...
Отопляваш ли постоянно банята?
Ако можеш откачи някоя лампа и ако се виждат профилите ще разбереш дали е трябвала пароизолация. Първото място по което ще има конденз са профилите.
dundurma - специалист
другари съпартийци :lol: :lol: тръбите с конденза са от тоалетната на съседите фи 100 или 120.ако не беше конденз теча ще ше да е постоянен,КАФЯВ И УХАЕЩ :-D :-D :-D а то е повече като капково напояване и непостоянен....................освен ако те не акат
  • 1
  • 2

Тема "голям съм бастун................" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: