Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
disem - специалист
От вчера поради големия студ и гъстата мъгла, всичко в София е заскрежено. Включително и климатиците ми. По-големия, Самсунг, е покрит с дебел слой скреж от външната страна на топлообменника. Все още духа топло, но въобще не включва функцията за размразяване. По-малкия, Фуджитсу, също е целия в скреж, духа топло и от време на време се саморазмразява.
И на двата климатика скрежта е само от външната страна на топлообменника. Като погледна вътре през дупката на перката, скреж няма.
Какво да правя? Самсунгите имат ли функция за принудително, ръчно саморазмразяване?
EDI - майстор
САМСУНГ по принцип имат проблеми с дефроста.За ФУДЖИЦУ не го мисли, там проблеми няма.На САМСУНГ софтуерно им удължават дефроста, има някакви кодове, но трябва да извикаш някой майстор по пъпроса.Другия вариант е топла вода.Но засега не ги закачай, щом няма лед в тавата.
Chefo77 - майстор
Привет!
Една питанка, ако може в тази тема.
Някъде до средата на декември, климатика рядко се включваше да размразява и не беше заскрежен отзад. Но на 23 или 24 започна да изписва грешка Е2, която според информацията в нета, а и според момчето, което го отремонтира, означава проблем с датчика на температура на външното тяло. Продължаваше да си работи, но на дисплея постоянно беше изписано това. На 03.01 тази гдина момчето дойде, смени датчика и ... сякаш оттогава започна да заскрежава много и често да размразява. Дори и след частично размразяване с хладка вода и изключен климатик през целия ден в неделя при 10 градуса температура ... вечерта за нула време пак беше заскрежен.
Питанката ми е - може ли от сгрешен датчик да е започнал да натрупва толкова скреж?
Моделът е Nippon ASW-H12-B4/HSA
Благодаря предварително!
kireto1 - специалист
Здравейте на всички!
За да не отварям нова тема реших да пиша тук защото проблема ми е "долу-горе същия".
От началото на зимата до сега двата климатика (panasonic uw12gke и panasonic uw9gke)
работят без да съм ги изключвал в 2 помещения по 12 м/2 ( кухня и спалня ),
обаче 12-ката накрая на зимата ме предаде и "сгъна чадъра".Миналата седмица се обледени цялата
и започна да духа студено.В някой форуми прочетох че трябвало да се пусне на охлаждане и тогава се размразявали.
Оставих го 24 часа да духа на студено на 16 градуса но не се размрази.
На следващия ден за мой късмет времето малко се стопли и той се размрази при изключено положение,
и след като го включих той вече не работеше( духа слабо и студено и не се чува онзи специфичен звук който издава при размразяване)
От къде идва проблема???Дали фреона е изтекъл или датчика за размразяване не работи
EDI - майстор
Възможен е теч на фреон, няма да е само от датчика.Извикай сервиза да замерят количеството фрон и да презаредят.
velev-klima - специалист
Твърде вероятно компресор те панасониците това им е корония номер.
kireto1 - специалист
velev-klima написа:
Твърде вероятно компресор те панасониците това им е корония номер.
Ако е отказал компресора не би ли трябвало перката на външното тяло да не върти изобщо ,или има някакъв вътрешен проблем?
А ако е фреона ,как върви едно зареждане?
Johny - майстор
Перката няма нищо общо с компресора.

Тема "Проблем - заскрежени климатици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: