Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
condors - напреднал
здрасти на всички,
искам да попитам какво се случва с климатик които има повече фреон от колкото трябва - примерно трябва да се сложи 800 гр а му сложим 1100 гр или 1300гр
какво става вътре -моля които не разбира да не ме бърка поне
благодаря предварително
LZ - специалист
За какъв климатик става дума? При колите има опасност от повреда на компресора в случай, че в него попадне фреон в течно състояние.
vaioo - специалист
скъсява се живота на компресора-,прегрява и консумира повче ток от нормалното-вдига ампераж.също риск от хидравличен удар на компресора,ако засмуче течен хл.агент,това е вече при голямо презареждане,температурата на изпарение,съответно налягането се повишава и не може да се изпари напълно хладилният агент в изпарителя,от там и кпд-то пада рязко.това е наи видно при машините с капилярка.
друго не се сещам.
condors - напреднал
става въпрос за сплит система-стаини климатици ,понеже зимно време на някои им слагаме по 80-100 гр повече за да не замръзват и да имат по голямо кпд,но ако се сложи повече ми е мисълта как точно му пречи -отговора на "vaioo " ме устроива но чакам още мнения
vaioo - специалист
ако е презареден при зимен режим,изходящата температура намалява,в следствие на не достатъчното изпарение във външното тяло,можеш ако имаш фреон и необходимите инструменти да си направиш опит-започваш да вкарваш по малко и мериш с манометри налягането,изходящата температура на вътрешното на климатика с термометър при наи ниска скорост на вентилатора и с ампер клещи тока на компресора,като го сравняваш с номиналния които го пише някъде по табелките на климатика.
по лични наблюдения до 100 грама на 1кг,не дават голямо отклонение в работата на климатика.
condors - напреднал
благодаря за отговорите ,

Тема "повече фреон в климатика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: