Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
laary - специалист
Въпроса ми е между два модела кой да избера? Каква е разликата между :
- FTX25JV - DC инверторен херметичен суинг компресор
- FTXS25G - DC инверторен магнитосъпротивителен суинг компресор
Ще използувам климатика за отопление при доста ниски температури.
Благодаря на всички за споделените мнения!
vanko68 - специалист
Първия е базовия модел на Дайкин и няма екстри,с по-слаби характеристики е,като КОП,шум,мощности.
Втория е серия Професионал ,всичко е по-добре от първия,има и доста екстри като два сензора за присъствие,единия те следи къде си в стаята и струята те отбягва,втория включва икон.режим,ако те няма 20 мин в стаята.Има и седничен таймер с по 4 разл.настройки за всеки ден,което е много удобно,нощен режим за вътр.вентилатор(на практика не се чува) ,режим тихо външно тяло и т.н.Работи и доста по-читаво при ниски температури.
Ако не те притеснява финансовата страна,вземай втория ,без да мислиш много.
П.П.- компресорите им са идентични
sasooooooooo - "специалист"
А как вървят като цена?
laary - специалист
vanko68 написа:
1100 и 1500 лв.
Това са цените без монтаж. Иначе като шум пускаха ми ги и двата на макс абсолютно тихи са. Щом са еднакви компресорите :arrow: определенията магнитосъпротивителен и херметичен :idea: са търговски трик така ли да ги разбирам?
velev-klima - специалист
Това са цени без монтаж дори бих казал точно 1140 и 1560лв са точно цените. А компреосорите са си хеметични на всички клими.
laary - специалист
velev-klima написа:
Това са цени без монтаж дори бих казал точно 1140 и 1560лв са точно цените. А компреосорите са си хеметични на всички клими.
Абсолютно точен си до стотинка!
velev-klima - специалист
Тези цени са от скоро и са по ниски от преди с по 200лв някъде. Което е готино за клиентите но за някой дето е заредил на старите цени си е загуба.
denuchi - специалист
FTXS25G - 1650 лв. с монтажа
vanko68 - специалист
Велев,цените,които цитираш и казваш,че са точни,са на един от многото вносители.Защо смяташ,че моите ще са същите??? Аз нямам вземане -даване с ММС.Работя си с други,по-изгодни цени.

Тема "DAIKIN ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: