Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
naasko - специалист
Имам следната идея да поставя две декоративни решетки http://www.technecongroup.com/index.php ... le_details в тях поставям вентилатори на 12V високооборотни и въздухопровод. Дали начинанието ми ще има успех. И ако има как мога да направя връзката на първия към втория като максимално малко место отнеме самата връзка между окачения тава и панелния, и съответно с какво? Понеже не можах да намеря такъв свързващ елемент.
новия12 - специалист
привет колега...миналата седмица и аз правих подобно нещо и също бях ограничен само че със стълби над таванчето... в строителните магазини продават правоъгълни тръби пвц за аспирация няколко размера...има както и колена така и връзки...моите вентилатори са етрополски с лагери -незнаино откъде се търкаляха в мазето... които лепнах с монтажен силикон над таванчето...после малко поодрязваш квадратните тръби с колената да ти паснат на вентилаторчето - накрая от вътре лепваш си и решетката - моита е абсолютно същата... само че я купих на двоина цена... ТО МЕЧКИТЕ ОТ ГОРАТА ГИ ХВАЩАТ ТА ГИ УЧАТ ДА ТАНЦУВАТ - ТА ТИ НЯМА ДА СЕ СПРАВИШ С ТОВА... желая ти успех...
naasko - специалист
Благодаря ти за инфото а иначе ефекта добър ли е ? и другото за което си мисля, дали ще изтива повече помещението ако вентилацията е на тавана ?
новия12 - специалист
наистина ефекта е добър - но нали знаеш че зависи от вентилаторите...естествено че след като вентилаторите са мощни и издърпват влагата и миризмите - нормално е и да извеждат навън и топлия въздух.. щото ако не сложиш вентилатора на тавана а някъде по средата на стената или долу не очакваи вентилацията да ти е ефективна... имаш и друг вариант - да свържеш вентилатора на отделна верига от осветлението и да го пускаш след ползуване на помещението...тогава пък ти се явява другия проблем - забравянето - поне при мен беше така...жена ми препоръча да пия ГИНКО БЕЛОВА ама аз пък и това забравях... :)

Тема "Вентилация в баня на окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: