• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ivondera - специалист
Здравейте на всички надявам се поне малко да ми помогнете. Така. Ще се опйтам да дам колкото мога по точно инфо за да са точни отговорите. Искам да си взема климатик за хола. Живея в Плевен панелен блок строен 80 г. Последен 7 етаж хола е южен терасата е остъклена с винкел. PVC дограма. Няма изолация. Пода е на мокет. Понеже в Плевен нямам нет и сега не съм там няма как да кажа колко квадрата е хола, но апартамента е двустаен и целия е около 56 кв. До тук с инфото ако съм пропуснал нещо питаите. Мисля да направя нещо, но не съм сигурен дали ще стане. Може ли да се монтира външното тяло в остъклената тераса. Целта е да купя сплит система понеже в терасата не падат толкова температурата. Ако го сложа на вън ще трябва да е инвенторен. Ако става в терасата да е външното тяло важи ли гаранцията понеже бяха споменали, че не важи. Другия въпрос е за този хол колко можеш климатик ми трябва? До сега съм се топлил с камина на дърва, но си е хамалогия за майка и не искам да се мъчи жената. С дървата зимата ми излизаше около 400 лв. За декември до към 15 март. Сега повече ли ще е ако изобщо може да се сметне?
Благодаря предварително ако съм пропуснал нещо питаите.
mita6kiii - специалист
Здравей!
За да се определи мощноста на климатика,ще трябва да се знае кубатурата на помещението.
Имай в предвид,че външните тела и на конвенционалните и на инверторните са предвидени да си работят навън.
Друг е въпросът как различните марки и модели се държат в големите студове.
Хубаво ще е да кажеш до колко пари си склонен да отделиш за климатика.
ivondera - специалист
Не повече от 1000 лв.За тези пари + 100 най много може ли да се вземи Японски инвертор? Целта е, че на терасата темпрературата не пада под минус 5 - 6 градуса.
pipbel - майстор
ivondera написа:
Целта е, че на терасата темпрературата не пада под минус 5 - 6 градуса.
Ке падне, ке падне до - 15С даже ако навън е 0 :-D
Изби рибата с тая идея за терасата.

То верно и аз си сложих климатика на тавана че е 1-2 С по-топло, ама затопля бойлер 150 литра и 1 малко прозорче си е нон стоп отворено. Тамън ще охлажда и лятото.
ivondera - специалист
Имаш предвид, че външното тяло духа студен въздух и на терасата ще стане минус 15 така ли?
mita6kiii - специалист
През лятото външното тяло отделя значително топлина, терасата ти ще се стопли яко и много е вероятно климатика да се тормози.Не съм си поставил за цел да те разубеждавам от идеята ти и не твърдя че няма да е възможно,просто споделям мнението си. :partyman:

п.п.ПРЕЗ зимата си духа яко студ(външното)кой знае до колко ще падне, но бъди сигурен че ще понижи температурата на терасата.
ivondera - специалист
Добре ако се откажа от идеята да е в терасата какво следва? И друго се сетих. От големите вериги магазини "Техномаркет" "Технополис" и други подобни ли да го взимам или от фирми занимаващи се само с продажбата на климатици?
mita6kiii - специалист
ivondera написа:
Добре ако се откажа от идеята да е в терасата какво следва? И друго се сетих. От големите вериги магазини "Техномаркет" "Технополис" и други подобни ли да го взимам или от фирми занимаващи се само с продажбата на климатици?
Ще ти го монтират отвън и толкоз.А за избора не бързай, до другия отоплителен сезон има време,поразпитай,попрочети и може дасе ориентираш към нещо.А за "маркетите" да знаеш, че не се славят със образцови монтажи, а той е много важен как ще е извършен и до голяма степен оприделя по-нататашното функционоране на климатика.,
ivondera - специалист
Не бързам. Добре ще е от вън ще е инверторен. Казаха, че най добри цени има през август. до тогава ще разпитвам ще гледам. За монтажа. Не го правят от магазина ами друга вирма или се бъркам? От това което съм дал като инфо за хола не може ли да се отговори на другите въпроси?
mita6kiii - специалист
Височината на панелките е 2.70-2.80, кажи размерите на стаята за да сметнем кубатурата?
За Плевен знам ,че зимите не са леки.Смятай по около......айде да речем 80 вата на кубик и ще разбереш с какъв номинал на мощност ще трябва да е климатика на отопление.

п.п. ето ти да четеш http://forum.setcombg.com/index.php/board,60.0.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: