Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ribnikolaevi - майстор
Смятам да ползвам сушилня на принципа на изпарението. Имам наблизо до нея вертикален въздуховод.
Въпросите са следните: На каква температура излиза горещият влажен въздух? Може ли да ползвам от плоските пластмасови въздуховоди (трябва ми по-малко от 1.5 метра по хоризонталата, за да се вържа във вертикалния)?
Предполагам се разбира какво е притеснението ми. Горещ въздух и пластмасов въздуховод. От друга страна плоските въдуховоди ме устройват идеално, тъй като ще ги скрия в окачения таван.
Осъзнавам, че въпросът ми е доста специфичен .Вече звънях по някои фирми-вносители, но не съм изчистил мнението си. Затова пиша тук.
slavckc - специалист
Слагай, няма проблеми. Аз съм с Горене и в нея имаше мека връзка за отвеждане на въздуха, която е толкова мека, че чак е прозрачна. Едва ли за твоята сушилня ще е по-различно.
Имаше ограничение за дължината и височината на връзката.
ribnikolaevi - майстор
slavckc написа:
Слагай, няма проблеми. Аз съм с Горене и в нея имаше мека връзка за отвеждане на въздуха, която е толкова мека, че чак е прозрачна. Едва ли за твоята сушилня ще е по-различно.
Имаше ограничение за дължината и височината на връзката.
Тази мека връзка не е ли всъщност алуминиева?
VLADO66 - майстор
И алуминиеви въздуховоди стават/от личен опит/,неприятното при тях е че стените на въздуховода се набиват с прах и влакна от дрехите и трябва да се сменят през определен период.
slavckc - специалист
Не, не е алуминиева. Тя е оригинална, в комплекта на сушилнята. Представлява цилиндрична спирала от пластмасова проволка, мисля че беше ф=10, облечена в някаква изкуствена материя, много тънка (като коприна). Дано да ти е станало ясно, че май и аз като го чета трудно го разбирам :lol: . Температурата на изхода не е висока. Ако минеш покрай някоя обществена пералня можеш да погледнеш. Те отвеждат въздуха навън, най-често до тротоара и се усеща.
ribnikolaevi - майстор
Най-накрая стигнах до реализирането на сушенето на дрехите със сушилнята, Днес накупих чарколята за въздуховода и ... изненада. Клапата на ф100 си работеше много добре докато не я свързах с тръбата ф100. След това явно я притисна тръбата и не се връща в затворено положение от само себе си. Между другото, клапата е без пружинки (не че вярвам особено на тия с пружинките) а е с изместен център за да с евърне в затворено положение. Но явно силата, която трябва да затвори е толкова малка, че лекото пристягане в тръбата спира движението.
Някаквии идеи? Засега се сещам само да зашкуря тръбата отвътре, ама колко ще се получи не съм убеден.
ribnikolaevi - майстор
Един пистолет за горещ въздухи една добре охладена бира от 2 литра свършиха работата, клапата заработи и в монтажно състояние. :-D
Chefo77 - майстор
slavckc написа:
Не, не е алуминиева. Тя е оригинална, в комплекта на сушилнята. Представлява цилиндрична спирала от пластмасова проволка, мисля че беше ф=10, облечена в някаква изкуствена материя, много тънка (като коприна). Дано да ти е станало ясно, че май и аз като го чета трудно го разбирам :lol: . Температурата на изхода не е висока. Ако минеш покрай някоя обществена пералня можеш да погледнеш. Те отвеждат въздуха навън, най-често до тротоара и се усеща.
Това Ф10 за отвеждане на въздуха ли е, или за отвеждане на конденза вместо в съда, в канализацията?
slavckc - специалист
ф=100 за отвеждане на въздуха. Едната нула не е излязла.

Тема "Въздуховод за сушилня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: