Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
mravi - напреднал
Привет на всички !

Ситуацията е следната:къща,на един етаж,ПВЦ тръба в стената,100 мм.
Имаше ел.вентилатор,но по причини(има окъсяване или проблем в самия вентилатор..ше го мисля като се поотопли),
та монтирах обикновен(с естествена тяга)...но не върти,въпреки че всичко е в пара.
Какво ще ме посъветвате.
EDI - майстор
Сменяй или ремонтирай вентилатора.Без принудителна вентилация няма да стане като хората.Или просто остави тръбата отворена без това ,което си сложил сега.
mravi - напреднал
EDI написа:
Сменяй или ремонтирай вентилатора.Без принудителна вентилация няма да стане като хората.Или просто остави тръбата отворена без това ,което си сложил сега.
Мислех да втъкна тръба в 100 мм.-вата,за да се "хване" вятър..това по съвет на съсед ?,но май нещата отиват към нова ел.линия и ел.вентилатор..
piron45 - майстор
За да имаш естествена тяга ти трябва комин, а доколкото разбирам тръбата не е вкарана в такъв. Също от някъде трябва да може да влиза свеж въздух. Остава само ел. вентилатор.
fox_vt - майстор
За ел.вентилатора също му трябва вход за свеж въздух.Преди време монтирах на един вентилатор за банята,всичко точно работи и пее чак :-D .Да ама след няколко дена ми звъни ела нещо вентилатора започнал да бръмчи.Отивам аз всичко работи но като се затвори вратата на банята и вента почва да трака.Вратата алуминиева.Оказа се че като няма от къде да влезе въздух вента такова подналягане създава че перката му се огъва и бие по периферията :shock: Под него има ревизия със алуминиева плъзгаща вратичка и като се къпят отварят един пръст ревизията да влиза въздух.
mravi - напреднал
Благодаря за отделеното време.
С ваша помощ вече съм наясно.
Лека и Доходна !

Тема "Въпрос за вентилация на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: