• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Gek - специалист
Живея на първия етаж в четириетажна кооперация.
В кухнята минава одушника на кухните. Направен е от двойни коминни тела. Основно (голям отвор + допълнителна секция). Аз имам възможност да се включа във основното тяло.
На втория етаж системата минава транзит, няма розетка даже. На третия и четвъртия етаж хората са си включили аспирациите в допълнителната секция.
Въпроса е: аз ако включа печка на твърдо гориво в основната секция на моя етаж дали ще опуша съседите нагоре, които са включени в допълнителната секция?
ebahti - майстор
problema не е твои,това си е комин ,който може да се ползва и за отдушник,ако има тяга не би тр. да има проблем
naskov - майстор
Gek написа:
Живея на първия етаж в четириетажна кооперация.
В кухнята минава одушника на кухните. Направен е от двойни коминни тела. Основно (голям отвор + допълнителна секция). Аз имам възможност да се включа във основното тяло.
На втория етаж системата минава транзит, няма розетка даже. На третия и четвъртия етаж хората са си включили аспирациите в допълнителната секция.
Въпроса е: аз ако включа печка на твърдо гориво в основната секция на моя етаж дали ще опуша съседите нагоре, които са включени в допълнителната секция?
Трябва да разбереш дали има преминаване от малко в голямо тяло. Ако няма преминаване-няма проблем. Ако има преминаване най-добре пробвай с горящ вестник при включени аспиратори да разбереш какво става
Gek - специалист
ebahti написа:
problema не е твои,това си е комин ,който може да се ползва и за отдушник,ако има тяга не би тр. да има проблем
Абе де да беше тъй. Работя едновременно и по издирване на документацията на сградата за да видя като какво е проектирана дадената система. Като одушник или като комин.
Защото ако опре до караници със съседи и не дай си боже съд, прав ще е този, на който твърдението съвпада с написаното в документацията...
angel_ov - специалист
ebahti написа:
А бе негов си е, ако опуши някой съсед и той му сложи капата отгоре :-D
torbalan - Дървен философ
Gek е прав - зависи какво пише в документацията...

ако е проектирано за комин - да се оправят съседите...
Gek - специалист
naskov написа:
Трябва да разбереш дали има преминаване от малко в голямо тяло. Ако няма преминаване-няма проблем. Ако има преминаване най-добре пробвай с горящ вестник при включени аспиратори да разбереш какво става
Именно въпроса беше ако има такова преминаване. По законите на физиката и по принцип възможно ли е пушека независимо, че се издига нагоре понякога да слиза надолу?

Изображение
ebahti - майстор
koгато навън е по топло отколкото навън,и при ниско атм. налягане е възможно..........докато загрее комина ,и после е ок
nivanov - специалист
Все си мисля, че навън и навън са с еднаква температура ... но може и да греша :-)
ebahti - майстор
опссс,фана ме - когато навън е по топло отколко вътре :-D
  • 1
  • 2

Тема "Искам да ползвам одушника за комин. Моля за помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: