ЗДравейте става въпрос за естествена циркулация на затворено помещение чрез вкарване на свеж въздух от вън и искарване на застоялия отвътре . ПОмещението е изба но нее под земята или в приземен етаж. На мира се на кота "0 " ако може така да се каже на първия етаж на 2 етажна къща.Проблема е че тази изба е ..как да кажа "вътрешна за къщата" няма външна стена . Единствения т й прозорец (както доло се вийда на снимките) гледа към, затворено помещение което пък е гараж със под-стълбищно помещение(външни стълби за втория етаж на къщата) .Та този прозорец има надупчена ламарина през която уж циркълира някакъв вуздух ,но фактически този въздух е затворен ,той стои - в гаража и в подстълбищното помещение . Идеята ми е следната ,нарисувал съм с червена и синя боя тръбите които ми сля да прокарам директно вътре в избата . Тръбите ще са отворени към атмосферата. Сега идват върпосите :
1 . правилно ли мисля тази тръба с топлия застоял въздух да е горе (червено) , А тръбата със студения(_или свежия) въздух да е доло .
2. когато тръбите минат през прехода ---- >а той е прозореца на избата и подсълбището , и излазят извън къщата колко трабва да ги радалеча .
Червената тръба трябва ли да я вдиигна колкото се може по нагоре ,,като кумин да кажем, на нивото на прозорците на втрория етаж , а синята тръба да е ..........мм доло някъде .Т.Е дда се получи маклимално голамо раздалечаване следователно по голяма тяга ??????????
3. Когато настъпят дъждове ,,мъгли влажни времена да има клапи ?????
4 .Ще ми трябва ли канален вентилатор или воообще вентилатор ще ми трябва ли ,,при условие че се получи достатъча естествена циркулация.
Помещението е с обем около 45 куб метра обем. тръбите които мисля да слага мисля да са от 75 до 110 мм диаметър ....Даже май 110 трябва да са
1 . правилно ли мисля тази тръба с топлия застоял въздух да е горе (червено) , А тръбата със студения(_или свежия) въздух да е доло .
2. когато тръбите минат през прехода ---- >а той е прозореца на избата и подсълбището , и излазят извън къщата колко трабва да ги радалеча .
Червената тръба трябва ли да я вдиигна колкото се може по нагоре ,,като кумин да кажем, на нивото на прозорците на втрория етаж , а синята тръба да е ..........мм доло някъде .Т.Е дда се получи маклимално голамо раздалечаване следователно по голяма тяга ??????????
3. Когато настъпят дъждове ,,мъгли влажни времена да има клапи ?????
4 .Ще ми трябва ли канален вентилатор или воообще вентилатор ще ми трябва ли ,,при условие че се получи достатъча естествена циркулация.
Помещението е с обем около 45 куб метра обем. тръбите които мисля да слага мисля да са от 75 до 110 мм диаметър ....Даже май 110 трябва да са
Прикачен файл
въпросния прозорец е отдясно
New_otvutre 2 trubi -2.jpg (29.76 KиБ) Видяна 4410 пъти
Прикачен файл
прозорец на избата
New_otvutre 2 trubi.jpg (21.86 KиБ) Видяна 4410 пъти
Прикачен файл
преход на тръбите от прозореца през гаражното помещение
New_prehod 2 trubi.jpg (31.91 KиБ) Видяна 4410 пъти
Прикачен файл
изглед отвънка към подстълбищното -гаражно помешение и тръбите
New_pogled otvunka.jpg (21.76 KиБ) Видяна 4410 пъти
Прикачен файл
тука се вижда вуншен прозорец на под стълбищното помещение и прехода на червената тръба
New_otvun gorna tryba.jpg (29.07 KиБ) Видяна 4410 пъти