• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
disem - специалист
Имам климатик Samsung AQV24FAX. Климатика обслужва помещение от около 80 кубични метра. Помещението е без изолация на стените с ПВЦ дограма. Тази година за първи път опитах да топля помещението с него, но определено не смогва. Отделно вътрешното тяло издава всевъзможни вибриращо-трептящи звуци.
Въпроса ми е може ли самия климатик да не е зареден правилно или просто толкава си може? И още Самсунгите така ли си трещят по време на работа? А, и освен това като тръгне да се саморазмразява от скрежта навън, вътрешното тяло издава едно кратко, но много силно изсъскване. Нормално ли е?
vanko68 - специалист
Всичко,което си описал,е вярно. Просто самсунг и добър климатик са взаимно изключващи се понятия. Просто не топлят при минусови температури... А това за пуфкането е нормално,обръща се целия цикъл,за да се затопли външното тяло.
disem - специалист
Какво да взема за същото помещение?
petkomz - специалист
vanko68 написа:
Просто не топлят при минусови температури...
[-X AQ12FC при -10/-15 градуса за 65 кубика помещение- никакъв проблем настроен на 22 градуса си ги поддържа +/- 1 градус, а че е шумен-така е и то доста, съскането го има и при мен.
disem - специалист
petkomz написа:
vanko68 написа:
Просто не топлят при минусови температури...
[-X AQ12FC при -10/-15 градуса за 65 кубика помещение- никакъв проблем настроен на 22 градуса си ги поддържа +/- 1 градус, а че е шумен-така е и то доста, съскането го има и при мен.
Ха! Моя е два пъти по голям а не се справя с 80 кубика! Дали не е неправилно зареден? Четох че това е честичък проблем. Какво ще кажат специалистите?
petkomz - специалист
Колега, не съм специалист - просто така е при мен, климатика е на 10 месеца и не е дозареждан до сега- с фабричния фреон си е.
vanko68 - специалист
От помещение до помещение има балканразлика. Факт е,и то неоспорим,че отоплението със самсуг е доста по-лошо в сравнение с аналозите му от Фуджицу или Дайкин.

disem-къде се намираш и какъв ти е тавана за бюджета с монтажа?
disem - специалист
Намирам се в София. За бюджет не съм мислил защото не предполагах че нещата седят така. Оферти и предложения обаче приемам всякакви.
П.С. Какво значи бюджет за МОНТАЖА? За сервизиране на моя климатик ли става въпрос или за нов?
vanko68 - специалист
Написал съм ''...бюджет С монтажа...",тоест парите,които можеш да отделиш за климатик + монтажа...
Ако имаш интерес,давай на лични,не е проблем да дойда и да проверя на място как е самсунга. На място ще говорим и за други решения,ако климатика се окаже за смяна...
splitservice - специалист
Samsung AQV24FAX - този не е ли инвертор? И не може да отопли ? :? Явно му има нещо
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик Самсунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: