Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
idakieff - специалист
тази тема не се дискутира често та реших да я подновя :-D
при мен нещата стоят така трябва ми съвет за климатик за около 20 кв. да го ползвам за охлаждане и за отопление докато не почна да паля котела сега си правя сметка че харча много повече ток именно когато застудее малко нито да палиш печка нито да не палиш включвам я духалка я радиатор запаля ли котела не се спи от топлина и така
значи искам да е икономичен и да върши работа навит съм и на втора употреба вие ме посъветвайте какво да избера :?
vanko68 - специалист
Бюджет за това удоволствие ??? Има за 300 ( не че ще те стоплят де,за икономичност да не говорим...) ,има и за 3000 лв....
idakieff - специалист
збравил съм да напиша и евтин :-D
EDI - майстор
Е, евтин и икономичен са малко несравними показатели.Все пак колко евтин.За преходни сезони един конвницонален ДЖЕНЕРАЛ ФУДЖИЦУ за около 950 с монтажа е много добре.По-евтин МИДЕЯ инвертор MSG09HRDN1 за осоло 800 с монтажа.Още по-евтин МИДЕЯ конвенционален MSG09 или12HRN2 за около 550-600 с монтажа.За отопление смятай около 60-70 вата на кубик, а за охлаждане около 100 вата на квадрат.
vanko68 - специалист
хахахаха....сега пък да питам какво значи "евтин "за тебе?.Може да е 1800 лв примерно....

Майтапя се,разбира се...

Добър вариант е този модел :

http://www.tempexbg.com/tables.php?bran ... el=RS-12UC

Висок КОП,тоест икономичен,много тихи тела,цената е добра....За по - евтини не давам съвети,че не искам на зима да ме проклинаш....Този поне е доказан с годините модел...
idakieff - специалист
първо да купя въглища и после ще му мислим за цена сега само подгряваме темата :)
все си мисля че нещо марково втора употреба предложено ми от професионалист ще изкара повече от нещо ново най евтиния клас
моля за мнения
EDI - майстор
Ако не дадеш бюджет, трудно ще ти помогнем.
milanss - специалист
Здравейте. Също като idakieff, смятам да купя климатик за охлаждане лятото и за отопление само докато дойде време за камината( с водна риза). Кубатурата на стаята е 42м3. Бюджета е до 600лв. EDI тези Мидея, които си предложил подходящи ли са за случая?
velev-klima - специалист
Идеално за целта.

Тема "пак за избор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: