Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kretio74 - специалист
Извинявам се предварително на майсторите но нали форума е направи си сам.
преди около месец идваха на профилактика в службата (колона Осака 33), майсторите разкачиха вътрешното тяло от тръбите без да излезе почти никакъв фреон. Почистиха телата итн (както при профилактика), събраха всичко включиха и климата тръгна да работи без дозареждане с фреон.
Не съм стиснат ама не ми се дават 200 кинта за климата вкъщи. а много искам да почистя вътрешното тяло щото като видях какви гадости има ...
Ако не е нахално нека спецовете в занаята ни светнат за тази дяволия.
Мерси предварително на всички !!!
dundurma - специалист
климатика се пуска на студено и фреона се събира,но тези 200 кинта за профилактика ли са :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: ..........за профилактика(почистване основно със сваляне на тялото) цената,поне в бургас е 30-50 лв.евентуално допълване с фреон се доплаща,но фреона няма нищо общо с профилактиката(почистването)
kretio74 - специалист
filmatoplo написа:
Къде се събира. :?
Профилактиката включва и основно почистване на телата (което смятам че мога да направя) Фреона се събира в външното тяло, но има някаква цака. спира се първо единия кран итн. Не съм наясно с процедурата и затова питам. :? В Бургас явно конкуренцията в ие по голяма тук в лом цената варира между 150 и 200 лв .зависимост от монтажа на климатика
dundurma - специалист
САКЪН.........................200 лева за да ти почистят климатика.ЙОК......................те ваште мастори,много филми гледат.пиши лично на ВАНКО68 или ВЕЛЕВ или ЕДИ да те посъветват..............ма 200 кинти НЕ ДАВАЙ
за тези пари,хората знаеш ли къв МОНТАЖ правят.може да ти дойде и по-скъпо с пътните,ма викни някой от форума да ти го направи като хората.
ааааааааааааа я снимай климата къде и как е монтирана,че ме заинтригува с това .................ЗАВИСИ ОТ МОНТАЖА
kretio74 - специалист
dundurma написа:
САКЪН.........................200 лева за да ти почистят климатика.ЙОК......................те ваште мастори,много филми гледат.пиши лично на ВАНКО68 или ВЕЛЕВ или ЕДИ да те посъветват..............ма 200 кинти НЕ ДАВАЙ
за тези пари,хората знаеш ли къв МОНТАЖ правят.може да ти дойде и по-скъпо с пътните,ма викни някой от форума да ти го направи като хората.
ааааааааааааа я снимай климата къде и как е монтирана,че ме заинтригува с това .................ЗАВИСИ ОТ МОНТАЖА
те така де казват че монтажа бил по евтин от профилактиката.щото не се чистели телата. На мен ми искаха 150 за моита клима щот е сгодна (утре ще ти пуска пикове.Ам 150 лв. у нашто село има викаме 150 лв. да не съм сакат че да не мога да си го направя. Нали форума е направи си сам :cool:
dundurma - специалист
ЧИСТЕНЕ ПО-ЕВТИНО ОТ МОНТАЖ НЯМААААААААААААААААААААА
бахти и кожодерите.не ми се мисли къв им е монтажа
velev-klima - специалист
Е такава цена за почистване направо е за да те откажат. Каква марка ти е климата? Че то да се дигна до там с пътни ще ти стъпи на половината от техните цени.
solo5 - майстор
В Бургас май е 60лв монтажа
и са си плюли в устите всички :-D
... да не се обиди някой сега :partyman:
kretio74 - специалист
климата е FUJIKO BY CORONA OSK50TI не е нищо особено аз сам съм си го монтирал само го допълниха майстори. Та по темата как се прави тази дяволия със събирането на фреона. Никой ли няма да разкрие тайната?

Тема "Как се събира фреона в климатика при профилактика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: