Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
roly - специалист
Хладилника ми е KONCAR- някакъв сръбски ли е словенски ли е- но е на 15 години с отделна камера отгоре- до миналата година не беше работил 5 години и като го включих- работи почти непрекъснато независимо на коя степен е термостата и по мои сметки ми гори по минимум 30- 40 лв. на месец- каква може да е причината и има ли поносим ремонт или да продължа с плана който съм му набелязал?!...
Последна промяна от roly на нед юли 31, 2011 7:40 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Сложи му един термометър и кажи каква е температурата в него , но не в камерата ! Огледай добре уплътнението дали не е скъсано някъде и дали уплътнява добре от всички страни когато затвориш вратата.
torbalan - Дървен философ
...и после продължавай по плана :)
roly - специалист
Тани написа:
Сложи му един термометър и кажи каква е температурата в него , но не в камерата ! Огледай добре уплътнението дали не е скъсано някъде и дали уплътнява добре от всички страни когато затвориш вратата.
Сега премерих температурата е 12 градуса,
уплътнението е горе- долу добре.
velsi - Почетен майстор
Това означава износен вече компресор, който не може да докара необходимата температура и затова никога не спира. Оглеждай се за нов хладилник.
Тани - модератор
Или просто му е изпуснал фреона и иска презареждане!
roly - специалист
Колко пари би ми излязъл ремонта- компресор+ фреон+ майстор?!
RABATA - напреднал
roly написа:
Колко пари би ми излязъл ремонта- компресор+ фреон+ майстор?!
60-70 лв. китайски компресор, 20 лв. фреон , 40 лв. майстор.
torbalan - Дървен философ
...и гаранция франция...
Тани - модератор
Ако е компресор по-добре си купи нов, а защо не и втора употреба - най вероятно ще изкара повече от сегашните боклуци! Ако можеш да минеш само с дозареждане на фреон ще е добре!

Тема "Хладилник- дзверски разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: