Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
tyrnokop - специалист
Здравейте колеги.
Предстои ми закупуване на климатик. Имам два варианта:
1) Fujitsu General Asya 12 – около 1300 лв
2) AUX ASW-H12A4 – около 500 лв
Ако избера 1) ще мога да си го позволя евентуално след 1 месец.
Ако се спра на 2) мога да го закупя веднага.

Интересуват ме следните точки:
А) АUX е марка, която за пръв път срещам. От изчетеното се оказва, че заводът (в Китай) AUX произвежда няколко брандове за различните си дистрибутори по земното кълбо: KOBE, TREO, NIPPON, NEO. Не е ясно дали различните брандове означават една и съща вътрешност с козметични промени във външността и логото.

B) АUX е от типа „направи сам”. Два кашона с телата и пълна окомплектовка за монтаж: медни тръби с дължина по 3.5 м с развалцовани крайща и накрайници към тях, изолация и ел. проводници. Не са включени:
- стойки за външното тяло – 8 лв.
- тампони - 8 лв.
- изолационна лента - 3.80 лв.
- крепежи – 10 лв.
- шлаух за кондензни води – 0.80 лв./м
- каучуково уплътнение за проходния отвор в стената
Имам необходимите инструменти за операциите по закрепването и снаждането на тръбите. Интересното е че в инструкцията за монтаж не пише нищо за вакуумиране на системата, а само за „прогонване на въздуха”. Цитирам документа как става това:
1) сваляме тапите на двата вентила на външното тяло
2) развиваме с шестограм вентилът за високо налягане (течна фаза) на 90° и броим 8 секунди
3) затваряме вентила
4) проверка за течове в местата на съединяване
5) натискаме „игличката” на вентила за ниско налягане (газообразна фаза) за 3-4 секунди за да изпуснем въздуха
6) повтаряме операции от 2 до 5
7) отваряме двата вентила до край и проверка за течове със сапунена вода
Климатикът е предназначен за монтаж от потребителя и едва ли той ще си закупи вакуум помпа и климатикаджийско оборудване за да окачи един климатик. И все пак въпросът остава: При изпълнение на точките по „прогонване на въздуха” гарантирана ли е правилната работа на модула?

Благодаря.
fbr - майстор
tyrnokop написа:
При изпълнение на точките по „прогонване на въздуха” гарантирана ли е правилната работа на модула?
Да, ако се ползва в указания в инструкцията температурен диапазон. В противен случай, при замръзване на остатъчната влага в системата, ще запуши капилярката.
dundurma - специалист
изобщо не се чуди...........ФУДЖИТСУТО.но не си писал за каква кубатура ти е нужен,може да се измисли нещо по-добро като вариант.
tyrnokop - специалист
Стаята грубо е 18 м2. Височината е 2.60 м.
velev-klima - специалист
Забрави за този АУКС има някой серии които биват но това е лотария заложи на Фуджито.
tyrnokop - специалист
velev-klima написа:
Забрави за този АУКС има някой серии които биват но това е лотария заложи на Фуджито.
Колеги хвърлих се на скъпото -Fujitsu ASYA 12 LGC. Вече съм горд собственик. Изключително доволен съм от фирмата, която извърши монтажа. Бях се подготвил за мърляшки изпълнения и бях облепил мебелите с найлони и притаил дъх чаках разрушения. Нищо подобно не се случи. Мястото, където направиха проходния беше облепено с найлони (от монтажниците). Извадиха една машина която заемаше четвърт от хола и започнаха. Няма пушек, няма прах, няма изкъртени парчета мазилка, най -невероятното беше че няма шум само едно свистене. След като привършиха изметох ей така. Лопатката събра няколко песъчинки и толкова.
За да не нарушавам добрия тон на форума с имена на фирми, които биха се изтълкували като реклама, който смята да си поставя климатик и има интерес всичко да протече по гореописания начин, ако има желание да пише на лични.

Благодаря на всички.

Тема "Климатик АUX с монтажен кит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: