• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ArturDent - Почти Безобиден
Ще купувам климатик за отопление на детска стая <15 кв.м.
За сега сме се спрели на Daikin FTX/RX-25JV. За 1140 лв.
Първо - за него пише на този сайт EER 3.42 и COP 4.06. На други места COP му е даден 3.68.
Второ - предложете нещо друго (друга марка), че да имам избор. Не обичам да се хвърлям на първото предложение. Гледах разни на Fuji с по-добри параметри...уж...
Последна промяна от ArturDent на чет окт 07, 2010 7:57 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
СОР-а зависи от външната температура и влажност...
дават се някакви усреднени данни за оптимални условия :)
хич да не ти пука какво пише...

по-важно е да се знае дали машината е читава или не :)

аз по принцип трябва да се погрижа за баща ми тая зима и най-вероятно ще купувам нещо подобно, така че ще следя темата с интерес :)
А... забравих да кажа, че подов климатик не върши работа, поради липса на място и наличие на деца, които ще го напълнят с ... можете да си представите...
torbalan - Дървен философ
...вадил съм вафла от видеото :)
disem - специалист
High COP инверторите не отопляват по-добре. Отоплителната мощност, а не енергийната ефективност са основна характеристика, при изборът на подходящ климатик за Вашето помещение. Имайте предвид, че технологично, колкото един климатик е по-малък, толкова е с по-голям коефицента на енергийна ефективност (COP). За това "деветката" от High COP серията инвертори на коя да е марка климатици е по-маломощна от "нормалната деветка" инвертор.

При избор на инверторен климатик не се гледа максималната мощност.
В каталозите за инверторни климатици като характеристика се дава номинална мощност, минимална и максимална. Това се прави с цел, потребителят да бъде запознат с възможностите на машината да се справя със зададената температура в помещението.
Минималната мощност се дава в режим на поддържане при достигане зададената температура, максималната мощност климатика развива при първоначално пускане до достигане на зададена температура. В случай, че климатика не може да достигне градусите, той продължава да работи, като черпи повече електричество и има голяма опастност да се повреди.
solo5 - майстор
torbalan написа:
:lachtot:
naB4o - специалист
torbalan написа:
Много добро, като бях лапе не съм имал такива идеи :) :-D :-D :-D
vanko68 - специалист
Артур,има два модела Дайкин с тая цена - единия е стария 25 GV,а сега има нов - 25 JV. На стария модел КОП-а е по-малък,а на новия увеличиха КОП.Не си писал до колко $ можеш да се простираш,че иначе мога да ти предлагам до утре примерно това :
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... uru_Sarara
vanko68, както (ако) си видял 25 JV ми го предлагат на 1140 лв. без монтажа.
Това което ти ми предлагаш изобщо не е в тоя ценови диапазон.

Идеята на тази тема е да имам избор. Жената е харесала Daikin, аз съм го харесал, но се чувствам некомфортно, като съм избирал 1 от 1. Исках да видя нещо на друг производител ;)
  • 1
  • 2

Тема "Daikin срещу ??? (Mitsubishi)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: