• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Kamikadze - напреднал
Миналата година закупих климатик Panasonic. Монтираха ми го от HD Clima, като политиката им е на всяка 1 година трябва да му се прави профилактика за да се запази гаранцията.След 1 седмица става 1 година от монтажа. Обаждам се днеска за да си уговоря дата за профилактика. Звъня аз, вдигат ми, казвам за какво се обаждам, и се уговарям за четвъртък по обяд. Зачудих се обаче, защо нито име ми поискаха, нито адрес. Само ме питаха това ли е вашият телефонен номер и ми каза, че колеги щели да ми звънна да ме попитам за адреса. Сега се опитах да вляза в сайта им http://www.hdclima.com/ , но той се оказва че неработи. Искам да попитам дали изнаете някакви коментари отностно тази фирма HD Clima и дали са коректни с гаранцията на климатиците.
dundurma - специалист
не знам за фирмата,но профилактика значи-
сваляне на вътрешното тяло,което се разглобява и измива
проверка на фреона,почистване и на външното тяло с водоструйка и т.н.ако смятат само да ти замерят фреона НЕ ИМ ПЛАЩАЙ И ГИ РАЗКАРАЙ ВЕДНАГА :idea: :idea: :idea:
Chefo77 - майстор
Аз хващам бас, че само ще замерят фреона за тези 40 лева. Ако пък ги изгони, ще отпадне гаранцията :sad:
dundurma - специалист
Chefo77 написа:
Аз хващам бас, че само ще замерят фреона за тези 40 лева. Ако пък ги изгони, ще отпадне гаранцията :sad:
независимо дали ще направи профилактика или не ГАРАНЦИЯТА НЕ ОТПАДА...................малко хора знаят това.....................а климатици от рода на ДАЙКИН дори и през трите години на гаранция не се прави профилактика или поне не се заплаща.
Последна промяна от dundurma на вт ное 16, 2010 8:19 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
До втората година, включително, гаранцията е законна, независимо от профилактика.След нея, вече е необходимо да се спазят условията по гаранцията, дадена от търговеца.
cvetanmu - специалист
Вместо да гадае колко му е гаранцията по-добре да си прочете гаранционната карта.Там е описано дали са необходими профилактики и колко време важи гаранцията,както и кои параметри трябва да проверят техниците като правят профилактиката.
vaioo - специалист
Колегата dundurma,профилактика на климатик е малко обширно понятие,особено пък момента със свалянето на вътрешното тяло-никой няма да го направи за 40лв.(колкото средно вървят профилактиките) и всяка фирма сама си определя точно какво да включва тя.За това се пита предварително,и още при покупката се изясняват тези неща,но уви много от хората не обръщат внимание на това.
Kamikadze - напреднал
В гаранционната карта пише:
"Пълният гаранционен срок на закупения от Вас климатизатор Samsung, Hitachi, Neo, Panasonic е 2 години при спазване на условието за годишна профилактика"
"Пълният гаранционен срок се постига при ежегодно извършване на профилактика, която не е предмет на безплатно гаранционно обслужване и се заплаща от клиента"
"Клиентът е длъжен сам да потърси монтажния център за извършване на профилактиката, преди изтичането на 1 година от датата на монтажа"
"След приключване на профилактиката изисквайте попълване на съответния талон'
dundurma - специалист
КАМИКАДЗЕ...................гаранцията НЕЗАВИСИ ДАЛИ ПРАВИШ ПРОФИЛАКТИКА ИЛИ НЕ.специално за твоя случай днес доста четах.със или без профилактика всяка закупена стока в бг има 2г. гаранция ПО ЗАКОН.а колкото до цената в бургас профилактиката(поне на моя климатик)бе 30лв. със сваляне на тялото(ако има нужда от фреон се доплаща естествено).
и пак казвам.......ако ти поискат 40лв. само да ти закачът манометрите-НАПРАВО ГИ ИЗГОНИ и приказки от сорта за отпадане на гаранция им кажи да си ги заврът................
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
ей това е интересно четиво.
naB4o - специалист
Да, ама това "Пълният гаранционен срок на закупения от Вас климатизатор Samsung, Hitachi, Neo, Panasonic е 2 години при спазване на условието за годишна профилактика"
е вратичката, която са оставили отворена.
Нашия човек се е доверил и подписал под това. Т.е. той се е съгласил с това условие. Друг е въпроса, ако нещо даде дефект през тези 2 години. И това е след 1вата без да е минала тази профилактика. Сервиза ще се оправдава, че е заради изтърваната профилактика. И ще се проточи и дело и всичко.
  • 1
  • 2

Тема "За фирма HD Clima" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: