• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
wizli - специалист
Мисля да отоплявам и охлаждам моя апартамент / ново строителство/ с 2 климатика. единият ще е в хола с кухненски бокс / 18 м2/,
вторият в спалнята / 15м2/,най-вероятно ще работят по различно време, понякога заедно.
чудя се дали може да стане със сплит система, две вътрешни тела и едно външно?
дали е изгодно или по-изгодно е да си взема отделни системи?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Сложени са 2 броя Дайкин FTXS 25 G, топлят добре, но и дрънчат доволно...
Последна промяна от wizli на вт фев 01, 2011 11:42 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Отделни машини за всяка стая.Защо си се спрял на конвенционални.Инверторите са на малко по-висока цена, но са с по-добри показатели.
wizli - специалист
:|
Последна промяна от wizli на вт фев 01, 2011 2:19 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Не, това са конвенционални машини и не са най-доброто, което може да се намери.За хола ти трябват около 4 кв на отопление, а за спалнята около 3,2 кв..В момента има промоция на инверторни машини на ДЖЕНЕРАЛ.За хола, а и за спалнята можеш да си вземеш ASH 12 LGC.Машините са добри, компресорите са на ТОШИБА.Ако имаш по-висок бюджет, можеш да си вземеш ДАЙКИН, моделите FTXS, със съответната мощност за всяко помещение. http://www.mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=35&type=0 ето линк да видиш малко повече за ДАЙКИН, а този е за ДЖЕНЕРАЛ http://www.bulclima.com/bg/promotions/1 ... tions.html . Много добър е модела 9LCC , който се вижда на брошурата.Става и за двете стаи, добра и изпитата машина.Ако имат от него, също се препоръчва.
wizli - специалист
EDI написа:
Отделни машини за всяка стая...
Би ли казал защо?
При един приятел са 2 вътрешни с едно външно, няма проблеми засега...
dundurma - специалист
wizli написа:
EDI написа:
Отделни машини за всяка стая...
Би ли казал защо?
При един приятел са 2 вътрешни с едно външно, няма проблеми засега...
ако външното тяло се прецака-спират и двата.
vanko68 - специалист
Няма маркова машина,която да се прецаква външното тяло.По твоята логика VRV системите с по 30-40 вътр.тела изобщо не трябва да ги слагаме,за да не се би да се прецака външното???
Мултитата външни са доста по-скъпи от стандартните инверторни външни тела,изработката е по-"професионална",претъпкани са с датчици и защити и нямат проблеми при дългогодишна работа.Само че излизат по-скъпо от две отделни системи с аналогични параметри. Спестяваш си визията от накачулените външни тела по фасадата,но за сметка на крайната цена.
wizli - специалист
Да не отварям нова тема:
сега имам нужда от климатик в детската стая 12м2, 2 външни стени, ново строителство с изолация.
В хола и спалнята са сложени Дайкин FTXS 25 G, но никак не съм доволен, топлят добре, но комфорта е никакъв:
външните тела бръмчат страхотно и предават вибрациите върху стените, все едно по една пералня са ми вързали пред прозорците...
Все още се надявам да има дефект или корекция на монтажа, чакам Ванко68 да си ги види /дано дойде по-скоро/
Така че съм резервиран вече към марката...много пари за нищо...

Засега мисля за тези варианти:
FUJITSU GENERAL ASHA09LGC Inverter, 1219лв. с ДДС и монтаж.
http://www.bulclima.com/klimatici-i-mul ... /asha09lgc
или Fuji 09LGC 1160лв. с ДДС и монтаж.
http://www.tempexbg.com/tables.php?bran ... =RSA-09LGC
/струва ми се , че са едно и също... само лейбли са различни/
с идеята тръбния път да е 4-5 метра, външното тяло да се качи върху външната стена на балкона за да елиминирам евентуалните шумове и вибрации.
Обаче все пак бих искал да чуя мнения на собственици на тези модели, проблеми, гаранции и т.н.
Последна промяна от wizli на вт фев 01, 2011 2:08 pm, променено общо 1 път.
splitservice - специалист
wizli написа:
Да не отварям нова тема:
сега имам нужда от климатик в детската стая 12м2, 2 външни стени, ново строителство с изолация.
В хола и спалнята са сложени Дайкин FTXS 25 G, но никак не съм доволен, топлят добре, но комфорта е никакъв:
външните тела бръмчат страхотно и предават вибрациите върху стените, все едно по една пералня са ми вързали пред прозорците...
Все още се надявам да има дефект или корекция на монтажа, чакам Ванко68 да си ги види /дано дойде по-скоро/
Така че съм резервиран вече към марката...много пари за нищо...
Според мен не са виновни Дайкините, а новото строителство ( не е никак лесно да укрепиш) външно тяло там където няма тухла а всичко се държи само от мазилката върху изолацията. В всички описания и на най-евтините и най-скъпите климатици е описано , да се монтират на здрава основа, обаче при това калпаво строителство е почти невъзможно. Не си изневерявай на марката, тези климатици ще ти служат дълго време дори и при -20гр.
EDI - майстор
Стената на балкона колко е дебела и от какво е - тухла, итонг, бетон или нещо друго.
  • 1
  • 2

Тема "Избор климатик за малка стая..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: